Ziua Mondială a Mediului, celebrată la Universitatea Politehnica Timișoara

Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara, prin Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului, împreună cu partenerii săi tradiționali -Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, Aquatim SA, Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, Retim SA, Asociația Generală a Inginerilor din România, Sucursala Timiș-, în colaborare cu Liga Studenților Chimiști din Timișoara, organizează sâmbătă, 5 iunie 2021, începând cu ora 10.00, Simpozionul online Environmental Protection and Education in Ecological Engineering (EP – E3), pentru a celebra Ziua Mondială a Mediului.

Evenimentul își propune să reunească sub apelul general al interesului față de mediul înconjurător, în acord cu obiectivul principal al Zilei Mondiale a Mediului din anul 2021 –Ecosystem Restoration–, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, studenți și elevi, alături de specialişti din mediul economic, cu preocupări în domeniul protecţiei mediului, pentru abordarea tematicilor simpozionului.

Scopul principal este de a forma o echipă complexă a cărei obiectiv este sensibilizarea populației și a factorilor de decizie de la nivel local și național privind problemele legate de protecția mediului înconjurător.

Simpozionul Environmental Protection and Education in Ecological Engineering (EP – E3) se adresează elevilor de liceu și gimnaziu, studenților de la ciclurile licență și master, doctoranzilor, cercetătorilor, cadrelor didactice din învățământul universitar şi preuniversitar şi specialiștilor din mediul economic cu preocupări în domeniile protecţiei mediului înconjurător, educaţiei ecologice și ingineriei.

În cadrul manifestării se pot înscrie lucrări originale sau proiecte redactate și elaborate de către:

  • echipe constituite din maxim 2 elevi (clasele V – XII) coordonaţi de către un cadru didactic;
  • studenți și masteranzi;
  • cadre didactice preuniversitare (maxim 2 autori);
  • doctoranzi, cercetători și cadre didactice universitare;
  • specialiști și reprezentanți ai mediului economic.

Tematica simpozionului Environmental Protection and Education in Ecological Engineering cuprinde urmǎtoarele subiecte:

  1. Mediul și sănătatea;
  2. Schimbări climatice;
  3. Protecția factorilor de mediu (apă, aer, sol);
  4. Tehnologii inovative;
  5. Materiale avansate;
  6. Energie regenerabilă;
  7. Dezvoltare durabilă și economie circulară;
  8. Biodiversitatea;
  9. E2 – Educație ecologică;
  10. R3 – Reducere, Revalorificare, Reciclare.

Termenul limită pentru înscrierea participanților la Simpozionul EP–E3 este 3 iunie 2021. Rezumatele lucrărilor/proiectelor, precum și prezentarea acestora, pot fi redactate în limbile română sau engleză. Se vor accepta maxim 3 lucrări elaborate de către un participant/coordonator.

Echipa de organizare a evenimentului este consituită din:

  • Prof.dr.ing. Petru NEGREA – coordonator eveniment
  • Lect.dr.ing. Mircea DAN – director Departament CAICAM
  • Lect.dr.ing. Aniela POP
  • Drd.ing. Delia Andrada DUCA
  • Drd.ing. Cristiana Iulia RUS
  • Stud. Roxana ALEXANDRU
  • Stud. Sara RADOSAV

Lucrările/proiectele elevilor și studenților vor fi jurizate pentru desemnarea celor mai bune prezentări, iar rezultatele jurizării se vor comunica la finalul evenimentului. Lucrările premianților vor fi mediatizate prin postare pe site-ul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului.

Toți participanţii la eveniment vor primi diplome de participare în format electronic. Rezumatele lucrărilor prezentate în cadrul Simpozionului online Environmental Protection and Education in Ecological Engineering (EP – E3), vor fi publicate într-un volum identificat prin cod ISSN.

Pentru informații suplimentare, cei interesați pot contacta organizatorii la adresa de email dedicată evenimentului: [email protected], pe conturile social media (Facebook și Instagram) ale Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului sau telefonic la numărul 0256-404181 (Secretariatul Departamentului CAICAM).

Partajează această știre

Lasă un răspuns