Vaţa de Jos: Plăcinta tradiţională a moţilor, la un nou punct gastronomic local

Vaţa de Jos: Plăcinta tradiţională a moţilor, la un nou punct gastronomic local

Primăria comunei Vaţa de Jos sprijină dezvoltarea turistică a zonei, mai ales că acum există “un motor” special dedicate, prin redeschiderea bazei turistice şi de tratament. Turismul poate aduce beneficii nebănuite comunităţii locale, mai ales dacă aceasta beneficiază şi de o viziune coerentă în acest domeniu.

În acest context, zilele trecute, la Vaţa de Jos a fost deschis un nou punct gastronomic local în care este pusă în valoare mâncarea tradiţională din Ţara Zarandului. Cel mai bun exemplu în acest sens este chiar plăcinta tradiţională a moţilor, care poate fi savurată la Casa Boema, un loc în care sunt duse pe mai departe, reţetele culese de la oamenii din zonă, spunea primarul comunei Vaţa de Jos, Liviu Ioan Linţă.

La evenimentul local au luat parte, alături de gazde, maestrul Pera Bulz, primarul comunei Vața de Jos, Liviu Ioan Lință, reprezentanții ANZM și GAL, precum și primarul comunei Petriș, din judeţul Arad, Ionel Gheorghe Berari.

Alte informaţii utile

Pe lista de priorităţi a administraţiei locale se află şi alte activităţi. Astfel, se continuă lucrările de reparații și întreținere la drumul spre terenurile agricole în satul Tîrnava de Criș, operaţiune executată cu utilajele Primăriei Vața de Jos.

Totodată, cetăţenii care doresc să folosească drumul dintre localităţile Basarabasa și Ociu trebuie să fie atenţi pentru că acesta este supus unor restricţii generate de lucrările la reţeaua de gaz a comunei.

Nu în ultimul rând, în perspectiva participării la manifestarea „Expo-Târg” Vaţa de Jos, care va avea loc pe 8 octombrie, fermierii şi producătorii locali care vor să fie prezenţi acolo vor trebui să se înscrie la Primăria Vaţa de Jos, până la 1 octombrie.

Astfel, fermierii au nevoie de copii după actele de identitate şi după paşaportul animalului. Animalele trebuie să fie crotaliate. De asemenea, trebuie comunicat numărul de telefon al proprietarului animalelor.

Producătorii agricoli trebuie să prezinte copii după actul de identitate, după certificatul de producător şi un număr de telefon.

Se pot înscrie următoarele specii de animale: bovine, ovine, caprine şi câini de rasă. Nu este permisă participarea cu păsări şi cabaline.

Partajează această știre

Lasă un răspuns