USR, între trădare și amatorism

În urma alegerilor parlamentare din iarna anului 2020, în plină pandemie, într-un context social și emoțional extrem de instabil, aproape un milion de români au văzut în USR soluția pentru viitor.  Lipsiți de experiență pollitică și administrativă, dar manifestând atitudini care aveau toate premisele să schimbe în bine societatea românească, aproximativ 60-70 de candidați USR, majoritatea protestatari #rezist, au ajuns în Senat și Camera Deputaților.

Deși nu au câștigat alegerile, nici USR, nici PNL, împreună au format o coaliție care a obținut destul de facil sprijinul președintelui Klaus Iohannis. Guvernul Meu, așa cum a fost ironizat în presă și social media, și-a început mandatul pe un val de încredere și generând mari așteptări. În acest fel, alți foști protestatari #rezist au ajuns să fie numiți în funcții publice în Guvern și prefecturi.

De la Deva din Cetate…

Pollyana Hangan a ajuns deputat în Parlamentul României din partea USR. Extrem de activă pe rețelele de socializare unde are grijă să-și promoveze imaginea în mod obsesiv, Pollyana Hangan nu are nicio explicație corectă și concretă prin care să justifice indemnizația pe care o încasează lunar. 

Să fim foarte corect înțeleși: față de cei 6.804 lei încasați din asigurări în anul protestelor #rezist, indemnizația de 131.412 lei încasată în anul 2021 este un salt considerabil. Și culmea, de când este deputat, Pollyana Hangan încasează dublul dividentelor pe care le încasa înainte de la societatea de asigurări la care este asociat, adică 57.000 de lei față de 26.000 de lei în 2019. Nu o spunem noi, o spune doamna Hangan, sub semnătură, în propriile declarații de avere. 

Impostura și dubla măsură

Dar să revenim, că doar nu banii îl fac pe om, ci faptele sale. Aprigă susținătoare a fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu – de altfel un eșec al Guvernului Meu, doamna deputat Hangan se avântă în polemici și retorici populiste care vizează acest domeniu. 

Concret, vom face referire la dezbaterile pe marginea Legii bugetului de stat pe anul 2023 care au avut loc în ziua de 14 decembrie a anului trecut. Atunci, de la tribuna Parlamentului, Pollyana Hangan a solicitat să fie aprobat un amendament pentru finanțarea unui centru de îngrijiri paleative „pentru ca hunedorenii să poată să beneficieze de servicii medicale de calitate”. Aici trebuie menționat că parlamentarii PSD și PNL din județul Hunedoara au votat pentru adoptarea acestui amendament care, însă, în final a fost respins de plen.

Este evident că doamna Hangan ȘTIA că acest amendament va fi respins, dar l-a făcut, totuși, din dorința de a atrage atenția. Ei bine, dacă așa stau lucrurile, îi adresăm și noi o întrebare doamnei Hangan: De ce nu a cerut fonduri pentru acel centru de îngrijiri paleative în timpul guvernării PNL-USR, mai ales că Vlad Voiculescu – USR era MINISTRUL SĂNĂTĂȚII?

USR a deținut portofoliul Ministerului Sănătății în două rânduri: între 23 decembrie 2020 și 14 aprilie 2021, respectiv 21 aprilie 2021 și 8 septembrie 2021. Cum a ajutat acest lucru județul Hunedoara?

Tot despre sănătate

O altă doamnă despre care nu știam nimic până la protestele #rezist este Oana Andreea Biriș, ajunsă între timp președinte al USR Hunedoara (ce ușor se ajunge în vârful piramidei la USR!). Probabil tot ca răsplată pentru serviciile aduse în slujba partidului și a intereselor mișcării #rezist, Oana Andreea Biriș a fost numită în funcția de subprefect al județului Hunedoara, în mandatul Guvernului PNL-USR.

Din această postură a strălucit prin absență totală. Relatează mai mulți manageri de spital din județul Hunedoara că, în timpul pandemiei, în cadrul unei întâlniri convocată de Instituția Prefectului, în loc să centralizeze solicitările unităților medicale și să le transmită MINISTRULUI USR Vlad Voiculescu, Oana Biriș s-a ridicat și i-a lăsat cu ochii în soare, grăbindu-se să ajungă la o videoconferință festivă. 

Acest comportament denotă nu numai amatorism, dar și o lipsă de bun simț față de cei care au dus lupta cu virusul SARS COV 2 din prima linie!

În loc de concluzii

Analizând comportamentul aleșilor și numiților USR de-a lungul acestui mandat, rezultă că acest partid este artizanul celei mai mari trădări a electoratului din România de după 1989. Cele mai mari așteptări sunt dublate de cele mai mari eșecuri. Un experiment trist, eșuat pe banii și pe sănătatea hundorenilor și a românilor…

Andrei Ştefan

Partajează această știre

Lasă un răspuns