Timp Liber

Timp Liber

Siropurile de tuse: cum le preparăm şi cum le utilizăm

Sunt binevenite, mai alest atunci când, în urma unei răceli, tusea rămâne și parcă nu se mai dă plecată. Putem scăpa de ea cu ajutorul siropurilor naturale,  care se prepară ușor, cu eficență maximă. Cum le preparăm, vom vedea în cele ce urmează: Siropul indian Ajută la tratarea  multe probleme

Citește mai mult »

Laboratoarele TACOMI: Dicționarul poftelor

Te-ai gândit vreodată că poftele pe care le ai sunt de fapt semne care te anunță că organismul tău are anumite carențe? Astăzi mi-am propus să alcătuiesc un dicționar al poftelor noastre. Astfel vom putea să învățăm să ne ascultăm organismul și să îi înțelegem îndeaproape limbajul. Pofta de sărat

Citește mai mult »

Cele mai importante descoperiri științifice ale anului 2018

Chiar dacă cea mai mare parte din activitatea oamenilor de știință se desfășoară în laborator, adică departe de ochii publicului larg, putem fi siguri că progresul științific nu stagnează deloc. Mai mult, anumite experimente chiar ne îndeamnă să ne întrebăm dacă nu am mers puțin prea departe. Astăzi mi-am propus

Citește mai mult »

Puterea îngerului nostru păzitor

Încă de la naştere, beneficiem de protecţia unui înger păzitor, trimis de Dumnezeu, care ne este alături pe tot parcursul vieții. El ne veghează, plin de dragoste, ferindu-ne de rele, așa cum ne arată  Sfânta Scriptură, în Psalmul 91: “Îmi voi trimite îngerii în jurul vostru să vă protejeze în tot

Citește mai mult »

Zodiacul chinezesc: Anul 2019, sub semnul Mistrețului de Pământ

Potrivit calendarului tradițional chinezesc Solar, la data de 4 februarie 2019, ora 03:50, intrăm în anul Mistrețului de Pământ. Mistrețul este al doisprezecelea semn din horoscopul chinezesc, care marchează începutul anotimpului de iarnă, în astrologia BaZi. Carateristici generale Chiar dacă se spune că Anul Mistrețului de Pământ va fi un

Citește mai mult »

Reţete culinare

Supă de ciuperci  Ingrediente: 500 gr ciuperci champignon (proaspete), doi morcovi, o rădăcină de pătrunjel, 4-5 căţei de usturoi, o lingură de unt, 400 ml smântână, două gălbenuşuri, sare, delikat ,1/2 linguriţă piper alb, pătrunjel verde. Mode de preparare : Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie felii. Morcovii

Citește mai mult »

Laboratoarele TACOMI: Şase trucuri pentru un creier puternic

Până de curând, comunitatea științifică era convinsă că îmbătrânirea creierului este un proces ireversibil, care nu poate fi influențat. Mai mult, viziunea asupra bolilor degenerative ale cre­ierului era una care implica într-o proporție foarte mare factorul genetic. Cu alte cuvinte, se credea că soarta noastră este o loterie genetic și

Citește mai mult »

Caută articol

Arhivă articole