STS preia site-ul IMM Invest, dedicat firmelor care cer credite pentru a-și asigura lichidități

Serviciul de Telecomunicații Speciale a confirmat, vineri seara, pentru StartupCafe.ro, că preia pe infrastructura sa site-ul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, pentru înscrierea firmelor în programul de creditare IMM Invest România.

„În cursul zilei de astăzi, Reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii au solicitat sprijin instituției noastre în vederea identificării unor soluții de creștere a nivelului de securitate pe timpul exploatării platformei web de un număr mare de utilizatori simultan.

Sunt în derulare activitățile tehnice de preluare a site-ului https://www.imminvest.ro pe infrastructura Serviciului de Telecomunicații Speciale”, a precizat, vineri seara, pentru StartupCafe.ro, STS.

STS a menționat că „platforma https://www.imminvest.ro nu a fost proiectată, dezvoltată și nici administrată din punct de vedere tehnic sau operațional de Serviciul de Telecomunicații Speciale”.

Reamintim că vineri dimineața, site-ul de aplicații în programul IMM Invest România, operată de FNGCIMM, s-a blocat imediat după startul oficial al înscrierilor.

La ora deschiderii, platforma a înregistrat un număr foarte mare de accesări: 397.000 pe minut! S-a întâmplat în condițiile în care în România există 475.000 de IMM-uri.

Aplicația fusese testată înaintea deschiderii oficiale, de angajații Fondului, dar și în regim deschis, și a înregistrat 3 milioane de utilizatori în două ore. În prezent, autoritățile suspectează că ar putea fi vorba despre un atac cibernetic.

www.imminvest.ro este un registru electronic în care firmele pot depune documentele solicitate pentru credite bancare, iar decizia acordării de credite este luată de bancă.

Este un insrument prin care firmele afectate de epidemia de coronavirus își pot asigura lichidități. Programul de finanțare va funcționa până în 2026, în limita unui plafon de 15 miliarde de lei.

22 de bănci sunt implicate, iar dacă solicitările depășesc plafonul prevăzut, statul îl poate suplimenta. 44.000 de întreprinderi mici și mijlocii sunt așteptate să depună cereri. Beneficiarii își pot asigura lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții./www.alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns