Stațiunea Râușor: Investiţii în infrastuctura de apă şi canalizare

Autorităţile locale din comuna Râu de Mori acordă o atenţie sporită staţiunii de la poalele Masivului Retezat.

Turismul reprezintă unul dintre domeniile economiei care au un potenţial ridicat de creştere în perioada următoare, iar de acest aspect ţin cont toate administraţiile locale responsabile, interesate de o dezvoltare durabilă a comunităţii. Este şi cazul Primăriei Râu de Mori, care a încercat în ultimii ani să aducă în atenţia turiştilor staţiunea Râuşor, „mica perlă” de la poalele Retezatului. Aşa se face că aici au fost demarate investiţii publice din fonduri europene sau guvernamentale care permit acum ca Râuşorul să fie o zonă turistică foarte câutată şi pe timp de vară, nu doar iarna, cum eram obişnuiţi în urmă cu vreo zece ani.

Peste 700 de beneficiari

Pe lista investiţiilor se încrie şi reţeaua de canalizare din staţiune care completează, în mod fericit, infrastructura mai multor localităţi de pe raza comunei Râu de Mori. „Am emis ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea reţelelor de canalizare în satele Râu de Mori, Ostrovel, Brazi, Valea Dâljii şi Unciuc. De acest proiect vor beneficia atât locuitorii din satele menţionate mai înainte, cât şi cabanele din staţiunea de interes local Râuşor. Este vorba despre o sută de beneficiari din această staţiune, care a început să fie căutată pe tot parcursul anului. Ca administraţie locală, ne bucură acest aspect deoarece el duce, automat, la dezvoltarea zonei, la crearea de noi oportunităţi pentru investitorii din turism de aici”, a apreciat primarul comunei Râu de Mori, Niculiţă Mang.

Turism integrat

De altfel, autorităţile locale pot spune că în urma investiţiilor prevăzute în zona Râuşor lucrurile au început să se schimbe în bine, spre ceea ce înseamnă un turism integrat. Se înlocuieşte reţeaua de alimentare cu apă, s-a realizat o nouă captare de apă şi o reţea de distribuţie, se construieşte o reţea de canalizare. În plus, au fost construitre terenuri de sport multifuncţionale pentru cei care doresc să facă mişcare în orice perioadă a anului.

De menţionat este faptul că autorităţile locale au obţinut autorizaţia şi au început lucrările pentru captarea, tratarea şi aducţiunea apei potabile din zona Râuşor spre comuna Râu de Mori. De asemenea, pentru zona Râul Mare se are în vedere un proiect cu finanţare AFIR pentru realizarea şi extinderea reţelelor de alimentare şi canalizare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns