Școala dă aripi spre lumină

La inițiativa organizatorilor, prof. Irina ADAM și înv. pensionară Rodica POGEA, cu sprijinul Primăriei comunei Peștișu Mic, a Bisericii Ortodoxe ,,Adormirea Maicii Domnului” – Mănerău și a Comitetului de părinți din satul Mănerău – după cum ne spunea primarul Daniel Saul DOBRUȚCHI (foto) –  în perioada 23.05.2021 – 02.09.2021, se desfășoară proiectul ,,O altfel de școală – Să știm mai multe, să fim mai buni!”.

Organizatorii proiectului doresc ca în zilele de primăvară și vară să adune copiii satului într-un mediu plăcut, atractiv și folositor în vederea organizării unor activități în care să predomine creativitatea, curiozitatea, armonia, plăcerea, relaxarea, să se dezvolte relațiile de prietenie între copiii comunei, să le formeze un comportament politicos cu cei din jur, dezvoltându-le încrederea în sine și în ajutorul lui Dumnezeu în toate demersurile noastre.

Programul urmăreşte implicarea școlarilor și preșcolarilor din satul Mănerău, a cadrelor didactice active sau la pensie din sat și a părinților în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale acestora și anume:

  • să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii;
  • să susțină participarea la acțiuni variate;
  • să ajute copiii la dobândirea de deprinderi, capacități și abilități în cât mai multe domenii;
  • să îmbunătățească competențele sociale, cooperarea, comunicarea verbală și nonverbală, creativitatea;
  • să găsească strategii și resurse pentru a crea premisele personalității unui om pregătit, liber, demn, capabil să se adapteze condițiilor sociale.

            Rezultatele așteptate ale proiectului sunt următoarele: realizarea de produse artistico-plastice și practice; exersarea sentimentelor de prietenie și colaborare între copii; îmbogățirea cunoștințelor despre zona în care trăiesc și nu numai; exersarea comportamentelor ecologice, moral-civice și religioase; formarea unor abilități de lucru în echipă; exersarea deprinderilor motrice învățate.

            Totul se va concretiza prin realizarea de expoziții cu lucrările elevilor, albume cu fotografii de la activitățile desfășurate, pliante cu instantanee de la activități, fișe de activitate, fișe de lucru, procese verbale, diplome, materiale PPT, un jurnal al proiectului, panouri și o revistă a satului „Aripi spre viitor”.

            Iată și temele principalelor activități care se vor desfășura în cadrul proiectului: „Să ne cunoaştem satul și zonele din împrejur”, „Vechi îndeletniciri ale sătenilor – creşterea animalelor și cultivarea pământului”, „Jocurile copilăriei”, „Invenții și inventatori”, „Frumusețea plaiurilor noastre în artă”, „Matematica în versuri și în povești”, „Acordarea primului ajutor”, „Meseria – brățară de aur”, „Hristos – Lumina Lumii”, „Pe aripile cuvintelor”, „Omul și mediul înconjurător”, „Acțiunile omului în natură”, „Sfinții – prietenii noștri’’, „Praznicul Bisericii din localitate Adormirea Maicii Domnului”, „Jocurile copilăriei” etc.

Au consemnat Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns