S-a dublat numărul producătorilor români de înghețată

Numărul producătorilor de înghețată s-a dublat în ultimii 9 ani. Deliciu în zilele calde pentru unii, îngheţata, desertul preferat al verii a devenit o afacere profitabilă pentru alții.

Anul trecut, românii au mâncat îngheţată de aproape 600 de milioane de lei. Foarte mult teren a câştigat îngheţata artizanală, realizată din ingrediente natural.

Verile din ce în ce mai calde au făcut ca şi afacerile cu îngheţată să devină din ce în ce mai profitabile. Conform unei analize Frames, numărul producătorilor de înghețată a ajuns la peste 200, dublu față de 2010.

Şi cifra de afaceri a crescut cu un ritm ridicat, de la 396 de milioane de lei în 2010, la 532 de milioane de lei în 2017.

Potrivit Eurostat, ţara noastră este pe locul 10 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte producţia de îngheţată. Germania şi Italia sunt fruntaşe, cu o producţie de peste 500 de milioane de litri anual.

Un român consumă în medie 2 litri de îngheţată anual, față de media la nivelul Uniunii Europene, care este de peste 6 litri pe cap de locuitor./www.digi24.ro
Partajează această știre

Lasă un răspuns