Rolul profesiilor liberale în societatea românească

Desfășurată în perioada 1-3 noiembrie, la Vața Băi, ediția a treia a Conferinței Naționale a Profesiilor Liberale a reunit într-un cadru academic, reprezentanți și specialiști din domeniul finanțelor, auditorilor financiari, experți în legislație etc.

Expunerile realizate prin temele prezentate au vizat riscurile fiscale actuale, amnistia fiscală 2024, dictatura fiscală și libertatea comerțului, statul în slujba cetățeanului/contribuabilului sau invers etc.

Temele au adus în prim-plan brambureala de natură legislativă actuală precum și statutul de dictator al statului în raport cu cetățeanul.

Uniunea Profesiilor Liberale din România este o organizație nonguvernamentală, înființată încă din 2001 și include profesii liberale – Camera Auditorilor Financiari, Uniunea Națională a Barourilor din România, Ordinul Arhitecților, Practicieni în Insolvență, Notari Publici, Întreprinzători Privați etc. și are menirea de a stabili un cadru corect de desfășurare a activității financiare și fiscale.

Luările de cuvânt, opiniile formulate au fost de un real folos pentru cei prezenți, întrucât schimbarea normelor fiscale, a legislației în general, duc la interpretări diferite și de aici o serie de aspecte de ordin administrativ sau penal.

Opinia generală a tuturor participanților a fost aceea că în prezent fiscalitatea este excesivă, iar statul joacă rolul unui dictator fiscal în societatea românească.

De asemenea, nivelul de impozitare este unul foarte mare spre despotic, fapt ce reiese din impozitele mari existente pentru cei care au activitate privată.

Un merit deosebit în desfășurarea conferinței l-a avut doamna Deli Maria Alic împreună cu QUANTUM Expert SRL și TVG TAX @Audit, care prin efort și dăruire au reușit o întâlnire de succes a principalelor organizații ce își desfășoară activitatea într-o profesie liberală.

Partajează această știre

Lasă un răspuns