Spitalul Municipal „dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara dispune de cel mai performant aparat de investigaţii imagistice pe bază de rezonanţă magnetică (RMN) dintre spitalele publice din judeţ. Aparatul a costat peste un milion de euro, bani alocaţi de Ministerul Sănătăţii, şi a putut fi achiziţionat graţie eforturilor făcute de Primăria Hunedoara, în subordinea căreia se află spitalul municipal.
„Faptul că am reuşit să ne dotăm cu acest aparat RMN reprezintă un pas înainte foarte important pentru serviciilor medicale. Aparatul RMN este unul de ultimă generaţie, ceea ce permite o calitate a serviciilor medicale mult îmbunătăţită. Prin punerea lui în funcţiune se reduc substanţial timpii de aşteptare pentru acest tip de investigaţii, în cazul pacienţilor care sunt internaţi în spitalul nostru”, a precizat managerul Spitalului Municipal Hunedoara, Radu Budae.
Până acum, investigaţiile RMN erau efectuate la Hunedoara cu ajutorul unui aparat ce aparţine unui operator privat, procedura fiind decontată de spital pentru pacienţii care erau internaţi în unitatea medicală.
„Spitalul public municipal din Hunedoara nu a avut niciodată, până acum un RMN. Aparatul este funcţional, operaţional în parametri normali. Toate investigaţiile sunt gratuite pentru pacienţii care sunt internaţi în spital. Cei care vin cu bilete de trimitere prin Casa de Asigurări de Sănătate beneficiază, la fel, de investigaţii gratuite. Persoanele care din diferite motive – se grăbesc, nu au asigurare de sănătate sau altele, pot face investigaţia RMN contracost”, a adăugat managerul spitalului, Radu Budae.
Una dintre caracteristicile tehnice ale RMN-ului este faptul că de investigaţiile cu acest aparat pot beneficia acum, mult mai uşor, şi pacienţii supraponderali, dar şi cei care manifestau o senzaţie de claustrofobie accentuată.
De asemenea, vor fi reduşi timpii de aşteptare până la efectuarea unei investigaţii RMN, deoarece programările la aparatele existente în judeţul Hunedoara depindeau de fondurile disponibile.
Dincolo de acest echipament de ultimă generaţie, trebuie menţionate eforturile făcute de Primăria municipiului Hunedoara şi de conducerea spitalului pentru creşterea calităţii actului medical. Dotările făcute aici şi derularea unor lucrări de investiţii la infrastructura spitalului prin finanţări obţinute din fonduri europene, contribuie la îndeplinirea unui obiectiv ce ţine de grija şi empatia faţă de pacienţii unităţii medicale.