Reţete culinare pentru mesele de week-end

Ciorbă cu ouă

Ingrediente: 2 cartofi, 2 morcovi, o rădăcină de ţelină, o rădăcină de păstârnac, o ceapă, o cutie mică de roșii în bulion, 4 ouă, 1/2 litru zeamă de varză, o legătură de leuștean, 3 linguri de ulei, sare.

Mod de preparare

Legumele se curăță și se taie cubulețe, iar ceapa se taie mărunt. Într-o oală de ciorbă se pun trei litri de apă la fiert. Când apa dă în clocot, se adaugă ceapa și rădăcinoasele. Se lasă la fiert aproximativ 10 minute, apoi se adaugă cartofii și uleiul. După alte 20 de minute, se pun roșiile în bulion, iar după câteva clocote, ciorba se acrește cu zeamă de varză. Se potrivește de sare, apoi se pun, pe rând, cele patru ouă. Când ouăle s-au fiert, oala se trage de pe foc. Se presară leuștean deasupra și se poate servi cu smântână.  https://retete.unica.ro

Cartofi Carbonara la cuptor

Ingrediente: un kg. cartofi, o ceapă, 100 g cașcaval, 50 g bacon, o lingură unt, 150 g carne de curcan, 300 ml smântână, un ou, pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: 

Cartofii se curăță, se taie rondele și se pun la fiert într-o oală cu apă clocotită. Se lasă la fiert timp de zece minute, apoi se scurg de apă și se așază pe un platou. Separat, într-un bol se toarnă smântâna, care se amestecă bine cu oul și cașcavalul ras pe răzătoare. Ceapa se pune la călit în ulei încins, iar când devine sticloasă se adaugă carnea tăiată cubulețe. Se lasă la călit timp de cinci-zece minute, la foc mic. Separat, într-o altă tigaie se prăjește baconul. Se pregătește apoi o tavă de copt, în care se așază un strat de cartofi. Deasupra se pune amestecul de smântână, apoi carnea prăjită și baconul. Tava se dă la cuptor timp de 15-20 de minute, la foc potrivit. https://romaniadeastazi.ro

Prăjitură cu blat de mac, cremă mascarcapone și căpșuni

Ingrediente:

Blatul: 6 albușuri, 170 g zahăr pudră, 150 g fulgi de nucă de cocos, 100 g mac.

Crema: 500 ml smântână pentru frișcă cu minim 30% grăsime, 250 g brânză mascarpone, 5 linguri zahar, un plic zahăr vanilat, 2 lingurițe granule de gelatină (opțional), 800 g căpșuni. În plus,  napolitane Prince Polo.

Mod de preparare:

Se pregătește o tavă cu dimensiunea de aproximativ 25 x 35 cm.,tapetată cu hârtie de copt, iar cuptorul se preîncălzește la 180° C. Macul se amestecă bine cu nuca de cocos. Separat, se mixează spumă albușurile de ou, adăugându-se zahărul până se va obține o bezea tare. La final se încorporează nuca de cocos cu macul, apoi bezeaua de albușuri. Compoziția astfel pregătită se toarnă în tavă, se nivelează și se pune la copt pentru 15-20 de minute.

Între timp, se pregătește crema. Căpșunii se spală, se curăță de codițe, apoi se taie pe jumătate. Gelatina se dizolvă în 60 ml de apă călduță, iar după ce s-a răcit, se amestecă bine cu zahărul și zahărul vanilat. La compoziție se adaugă apoi brânza mascarpone  și câte puțin din smântâna mixată. Pe blatul copt și răcit se distribuie un strat de cremă, peste care se pun căpșunii. Peste stratul de căpșuni se întinde, uniform, crema rămasă. Crema se nivelează iar deasupra ei se presară napolitane fărâmițate. Prăjitura se pune la frigider câteva ore, apoi se poate porționa. http://bucataria-universala.com

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns