«Reţeaua de canalizare nu este “coşul de gunoi” a unor locatari»

Dialog cu ing. Dănuț FLORĂNESCU – șef sector Hunedoara din cadrul SC APA PROD SA Deva.

 

– Care sunt obiectivele activității Sectorului Hunedoara din cadrul SC Apa Prod SA Deva?

– Principalele obiective sunt: furnizarea apei potabile 24/24 ore și menținerea unei bune funcționări a rețelelor de canalizare; de a menține calitatea apei în parametrii stabiliți și nu în ultimul rând, în remedierea avariilor pe rețelele de apă și canalizare.

– Ce ne puteți spune despre rezultatele activității în lunile care au trecut din acest an?

– Au fost bune, dar puteau fi și mai bune. Am avut foarte multe intervenții pentru avarii la rețeaua de apă. Peste 160 de avarii la rețeaua de apă au fost cu succes rezolvate, ca de altfel, un număr de 243 intervenții la rețeaua de canalizare. S-a efectuat și o acțiune de recuperare a datoriilor de la clienți pentru consumul de apă (asociații de proprietari, persoane fizice și agenți economici) și care va continua.

– Sunteți mulțumit de rezultatele obținute?

– Nu pot spune că sunt mulțumit, dar doresc să ajungem la rezultatele dorite.

– Subalternii au fost cu toții implicați în finalizarea obiectivelor propuse?

– Orice lucru îl facem în echipă. Pot spune că avem o echipă de oameni harnici, profesioniști, fiecare în meseria lui. Ei sunt implicați cu seriozitate și dăruire în activitățile pe care le desfășurăm.

– Cu greutăți vă întâlniți?

– Ca și în orice meserie există și greutăți. Pot specifica din nou faptul că, ne confruntăm cu datoriile unor asociații de proprietari, lucru ce ne pune uneori în situația de sistare a furnizării apei potabile. Sunt locatari care aruncă resturi menajere din bucătărie în rețeaua de canalizare, dereglând buna funcționare a acesteia și o confundă cu „coșul de gunoi”. Pot afirma că unii ca aceștia nu sunt suficient de educați, gândind: „Nu este treaba mea, lasă-i pe cei de la Apa Prod să desfunde canalizările, căci pentru asta sunt plătiți”. După mine: o gândire total greșită.

– Care vă sunt măsurile viitoare pentru a avea succes în activitate?

– Speranța de a implementa un nou proiect POIM 2014-2020 care să cuprindă înlocuirea a 39000 ml

de rețea apă potabilă și înlocuirea a 25000 ml de rețea canalizare. Este necesară și racordarea tuturor locuitorilor din Hunedoara și a satelor aparținătoare la rețeaua de apă potabilă.

– Vorbiți-ne ceva despre viitoarea agendă de lucru.

– Sperăm să putem începe proiectele europene depuse la Minister pentru introducerea/înlocuirea rețelelor de apă și canalizare, pentru reducerea piederilor în sistem și scăderea datoriilor de la asociațiile de proprietari.

– Cât despre relațiile cu clienții?

– Am încercat să-i mulțumim, deși unii sunt supărați când este vorba de datorii și asta în contextul în care apa consumată este înregistrată de un aparat de măsurat.

Ioan Vlad

Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns