Râu de Mori: Investiţii în infrastructura de turism şi sport a satelor comunei

Comuna Râu de Mori începe să se detaşeze în peisajul turistic al judeţului, şi nu numai, prin cadrul natural deosebit oferit de Masivul Retezat, dar şi prin oamenii deosebiţi care trăiesc în satele de aici.

Ospitalieri şi deschişi spre nou, locuitorii comunei, dar şi administraţia locală au sesizat oportunitatea pe care o oferă dezvoltarea turismului, astfel că pe agenda primăriei au fost înscrise la un capitol special investiţiile în acest gen de infrastructură.

Este deja cunoscut faptul că autorităţile locale au făcut investiţii în infrastructura staţiunii de interes local Râuşor, apreciată foarte mult de familiile cu copii pentru că oferă calmul necesar unor zile libere. În Râuşor au fost contruite deja mai multe terenuri de sport multifuncţionale pentru ca turiştii să se poată bucura şi de mişcare în aer liber. Sunt căutate de turişti, care sunt încântaţi că pot practica unul din sporturile preferate.

Deoarece zona devine din ce în ce mai cunoscută, pe în planurile administraţiei loacle s-au conturat două noi proiecte ce ţin de infrastructura de turism şi sport. „Vom construi două noi terenuri de sport, multifuncţionale, în satele Clopotiva şi Ostrov. Ele vor fi multifuncţionale şi vor avea gazon sintetic pentru a putea fi uşor de întreţinut şi pentru a le putea utiliza pe aproape tot parcursul unui an de zile. În special, aceste terenuri vor fi folosite de către tinerii din cele două localităţi, însă ele vor fi deschise şi pentru turişti”, a explicat primarul comunei Râu de Mori, Niculiţă Mang.

Aşa cum ne-au obişnuit autorităţile din această parte de ţară, fondurile de investiţii provin prin accesarea unor programe guvernamentale sau europene. În cazul de faţă, cei 100.000 de euro necesari investiţiei sunt obţinute prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Investiţia a fost aprobată, în prezent aşteptându-se semnarea actelor pentru începerea finanţării şi demarării lucrărilor.

„Fondurile europene şi cele programele guvernamentale care oferă finanţări nerambursabile au stat, în permanenţă, în atenţia noastră. În acest fel am reuşit să aducem investiţii de milioane de euro în comună pentru infrastructura de apă, canalizare, pentru turism. Vom continua să monitorizăm tot ceea ce apare nou pe acest segment al finanţărilor nerambursabile pentru că ele ne vor permite să ne dezvoltăm în condiţiile în care bugetul local nu-şi permite alocarea unor sume mari de bani pentru investiţii majore. Avem experienţa necesară şi cred că vom reuşi să mergem mai departe, cu succes”, a spus primarul comunei Râu de Mori.

În ceea ce priveşte reluarea activităţilor după data de 15 mai, Niculiţă Mang a reiterat sfaturile referitoare la respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19. Purtarea măştilor de protecţie, distanţarea socială şi igiena desăvârşită au fost cele care au ţinut boala la distanţă.

Partajează această știre

Lasă un răspuns