Consiliul Județean Cluj, în parteneriat cu Shopping City Deva, a organizat între 14 și 16 mai o piață volantă destinată micilor întreprinzători locali. Desfășurată prin intermediul Asociației Produs de Cluj, entitate care funcționează sub autoritatea deliberativului județean clujean, această manifestare a reunit mici fermieri și artizani din județele Cluj și Hunedoara, precum și o serie de invitați speciali din alte unități administrativ teritoriale.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Situația epidemiologică cu care ne confruntăm de mai bine de un an a determinat restrângerea, până aproape de dispariție, a multor afaceri locale, micii întreprinzători fiind în imposibilitatea de a accede în marile lanțuri comerciale. Asta, în condițiile în care târgurile dedicate lor sunt supuse restricțiilor. Am considerat firesc să căutăm soluții pentru a-i sprijini, ei fiind esențiali pentru economia, cultura gastronomică și tradiția locală, și, din fericire, aceste soluții există, a fost nevoie doar de voință pentru a le pune în practică. Am demonstrat, astfel, că atunci când există determinare, există și rezolvare la probleme considerate de unii insurmontabile. Piața volantă de la Deva este un asemenea exemplu, iar reacțiile vizitatorilor ne-au demonstrat că românii își doresc să li se ofere ocazia să se aprovizioneze cu preparate alimentare tradiționale și cu obiecte de artizanat. Suntem mândri că noi am reușit să o facem și am demonstrat și că la o asemenea manifestare regulile de prevenire a pandemiei pot fi și sunt respectate.”
La piața volantă desfășurată în parcarea Shopping City Deva au fost prezenți aproximativ 40 de expozanți care au oferit celor interesați preparate alimentare din lapte și carne, uleiuri presate la rece, gemuri, sucuri, siropuri și ceaiuri naturale, pâine, prăjituri și ciocolată de casă, turtă dulce, produse apicole, vinuri, lavandă, costume populare și accesorii, bijuterii lucrate de mână și obiecte sculptate în lemn.
Pe durata întregii manifestări au fost respectate măsurile igienico-sanitare impuse de normele legislative în vigoare, de la obligativitatea de a purta masca de protecție, la respectarea distanțării sociale, dezinfecția standurilor și marcarea distinctă a culoarelor de acces.