Pentru Palatul Copiilor Deva și structurile arondate acestuia –  un nou an școlar, un nou început

Odată cu data de 1 octombrie a.c., Palatul Copiilor Deva și locațiile acestuia de la Brad, Orăștie, Hațeg și Hunedoara și-au deschis larg porțile oferind copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5-19 ani o bogată ofertă educațională.

Începutul unui nou an școlar la Palatul Copiilor Deva și structurile arondate acestuia, înseamnă – după cum ne spunea prof. Gabriela Sorina COBORI, director al Palatului Copiilor Deva – speranţe şi emoții, atât pentru copii și părinţi, cât și pentru noi, dascălii.

În acest început de an școlar nu a mai avut loc deschiderea festivă cu care ne-am obișnuit, activitățile desfășurându-se după un orar stabilit de profesorul coordonator al fiecărui cerc.

Înscrierile se pot face în continuare online pe sitte-ul instituției, www.palatulcopiilordeva.ro, luând legătura telefonic (0254215720), cu profesorul coordonator de cerc, în intervalul orar 9.00-17.00.

Activitățile extrașcolare din cadrul Palatului Copiilor Deva și structurile arondate de la Brad, Orăștie, Hațeg și Hunedoara joacă un rol esențial în formarea personalității sau a unor anumite competențe ale copilului, atât pentru succesul lui, cât și pentru o dezvoltare personală și socială armonioasă. Sunt activități în care copiii pot să-și descopere talentele și pasiunile, dar și să-și dezvolte diverse abilități interpersonale, pe care nu le pot deprinde în timpul școlii. Ei își dezvoltă spiritul de echipă, cultura, devin mai responsabili și vor avea capacitatea de a găsi soluții la problemele cu care se confruntă, dar și curajul de a încerca experiențe, care să le facă viața mai frumoasă. Să nu uităm cercurile prin care copiii își păstrează forma fizică sănătoasă, se dezvoltă armonios și de mici  învață importanța disciplinei, a perseverenței și a competiției, cu care se vor întâlni pe tot parcursul vieții.

Profesorii au așteaptat cu drag și nerăbdare elevii dornici să-și îmbogățească cunoștințele și să-și dezvolte competențele și abilitățile, chiar dacă acest an școlar este unul atipic.

Întreaga lume a fost lovită de această pandemie, care a schimbat viața oamenilor. Din acest motiv, organizarea activităților școlare și extrașcolare a fost și este una dintre cele mai mari provocări primite de profesori și directori, dar și de părinți și copii.

Ne dorim să fim toți sănătoți, să ne  putem desfășura fizic toate activitățile, iar acest an școlar, chiar dacă este diferit, să reprezinte o rampă de lansare către îndeplinirea viselor voastre.

În perioada martie – iulie 2020, cei aproximativ 4000 de copii care au frecventat cercurile, împreună cu cadrele didactice din unitatea noastră, au continuat activitatea online, iar profesorii au fost preocupați de formarea și dezoltarea profesională, urmând diferite cursuri și dobândind competențe de utilizare a platformelor online în activitățile educaționale și extrașcolare.

Întreg colectivul de la Palatul Copiilor Deva depune toate eforturile pentru a asigura măsurile ce se impun în aceste condiții și pentru a-i întâmpina pe copii cu activități diversificate și cu multă dragoste.

Știm că a fost greu pentru toți să stăm izolați, părinți, bunici, profesori, dar mai ales pentru copii și, cu atât mai mult, vă oferim posibilitatea să evadați în lumea minunată a activităților extrașcolare pe care, cu siguranță, sunteți dornici să le demarați sau să le continuați.

În cadrul activităților extrașcolare, elevii își vor da frâu liber imaginației și își vor crea  o lume fascinantă, de poveste, care se împletește într-o armonie perfectă cu școala și cu familia.

Împreună cu profesorii de la Palatul Copiilor Deva și de la structurile din Brad, Orăștie, Hațeg și Hunedoara am așteptat cu brațele deschise pe elevii dornici a ne contacta, fără să ne îmbrățișăm, așa cum eram obișnuiți să o facem după vacanță.

Cu toată dragostea  vom căuta cele mai bune soluții pentru a oferi siguranța sanitară și emoțională a elevilor, precum și buna desfășurare a activităților extrașcolare. Suntem încrezători că efortul tuturor va fi susținut, ca și până acum, atât de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, cât și de partenerii educaționali și, nu în ultimul rând, de părinți.

Urez tuturor multă sănătate, iar copiilor un an școlar cu rezultate deosebite, activitățile frumoase să le inspire și descopere o lume nouă, care să aducă multă bucurie, distracție și prieteni noi!

Adresez un mesaj simplu: este menirea noastră, a profesorilor, să insuflăm elevilor iubirea de nou, să-i ajutăm să descopere vastul univers al cunoaşterii.

Vă prezint și oferta educațională cu cercurile existente. Deva: Artă populară, Agrobiologie, Arte marțiale, Atelierul fantezie, Automodele, Construcții electronice, Ceramică, Canto clasic și popular, Cultură și civilizație engleză, Dans modern,  Dans popular, Design, Gimnastică aerobică, Karting, Foto – Cineclub, Instrumente muzicale tradiționale, Informatică, Machete/Construcții de mașini, Sanitarii pricepuți, Turism/Agroturism. Hațeg: Machete/Tâmplărie, Dans clasic, Informatică, Pictură/Desen, Muzică vocal-instrumentală.

Hunedoara: Muzică ușoară, vocală și instrumentală; Etnografie/Folclor, Karting, Prietenii pompierilor, Aeromodele, Atelierul fanteziei, Tenis de câmp. Orăștie: Cenaclu literar/Creație literară, Electrotehnică. Brad: Karting, Educație rutieră, Orientare turistică.

Ioan Vlad

Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns