OPINII: Ţăţica de la ţară, a ajuns ”Parlamentară” !

”M-am săturat să mă conducă agramații și hoții. M-am săturat ca România să fie făcută de râs în toată Europa de aceşti derbedei politici”.


Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la Constanţa că s-a săturat să fie condus de repetenţi, de agramaţi, de hoţi şi că România să fie făcută de râs în Europa de aceşti “derbedei politici”. El i-a chemat la luptă pe membrii PNL, cerându-le să lase în plan secund problemele personale şi să se implice în campania electorală .
“Nu voi spune astăzi niciun cuvânt despre inamicii Româ­niei. Vă spun doar atât: m-am săturat să mă conducă repetenţii, m-am săturat să mă conducă codaşii, m-am săturat să mă conducă cei care se clasează pe ultimul loc, m-am săturat să mă conducă agramaţii, m-am săturat să mă conducă cei care au făcut şcoala pe puncte, m-am săturat să mă conducă hoţii, m-am săturat să mă conducă cei care nu au nici un pic de inimă, de dragoste, de compasiune pentru semenii lor. M-am săturat ca România să fie făcută de râs în toată Europa de aceşti derbedei politici, care, au sucit minţile săracilor, minţile celor care nu înţeleg încă adevărul despre România şi care ţin România pe loc de 30 de ani”, a spus liderul PNL.
El a cerut membrilor liberali să se implice în campaniile electorale şi să lase în plan secund problemele personale.
“Vă chem pe fiecare, să lăsaţi în plan secund tabieturile, pro­blemele personale, să intraţi în campanie de zi cu zi, din casă în casă, pe fiecare uliţă, pe fiecare scară de bloc, să vorbim în fiecare piaţă, în fiecare loc în care îi putem întâlni pe români şi să îi chemăm să elibereze România”, a mai spus Ludovic Orban în întâlnirea de la Constanta, înainte de europarlamentare.

Au plecat agramații unora și au venit agramații altora!
Domnule Orban, și dumnea­voastră aveți țațe și, în loc să le dați la o parte, le promovați. Așa ați promovat și drogații, și măcelarii, și tractoriștii, așa zișii contabili, cântăreții (sunt din breasla dumneavoastră!) și, bineînțeles, nu putea lipsi o inegalabilă, frumoasa, deșteapta sfătuitoare și cu multe calități în toate, domeniile ”ȚAȚA”. Ați promovat pe toți cei care sunt așa cum îi numeați dumneavoastră, la începutul articolului, dar pe dumneavoastră nu v-a promovat nimeni, v-ați ales singur drumul. A plecat ,,ciuma roșie” dar au venit două ciume ,,portocalie și galbenă”. Domnule Orban, ați încercat să distrugeți în loc să construiți! Nici Uniunea Europeană nu vă mai vede cu ochi buni.

Lumea s-a săturat de promisiuni!
Minciuni ambalate frumos și idei năstrușnice. Vă împrumutați, dar nu știți unde merg banii, nu ați tăiat nicio pensie specială, nu faceți nimic decât semănați ură și povești fără sens. Eu, personal, cred că sunteți un bun roman. Știu că este greu, dar lăsați golăniile, ordonanțele date noaptea ”ca hoții”, din care cauză suferă fraierii. Lăsați elitele să-și facă treaba, lăsați în pace medicii să opereze! Pentru că, nu cătușele și dosarele pot conduce o țară. Procurorii nu pot salva vieți omenești, ei trebuie sa fie oameni! Noi nu știm dacă Beuran este sau nu vinovat, dar se văd niște ,,aspecte” cu ochiul liber. Urmează Arafat?! Nu poți face performanță cu politicieni agramați, tractoriști, măcelari, miss bikini și alte panarame! De asta suntem aici, pentru că țara a fost și este condusă de ,,bufoni împă-iați” și de oameni care nu au de-a face cu politica. Mai nou, ne vând cu totul !

Cine sunt cei care au cucerit scaunele politicii românești?!
Cu care noi vrem să facem această țară ca țările occidentale? Nu poți lăsa destinele țarii pe ȚAȚE, HAIDAMACI, TINERI FĂRA CULTURĂ!
Ţaţa de la țară a ajuns ”parlamentară”! Deşi departe de centru, ea a ştiut să stea cu ochii pe cele câteva ţaţe din sat, ca să le poată călca pe urme. A învăţat mai mult de la ele decât de la şcoală. Cert este că, la vârsta la care altele nu sunt nici măcar ţăţici, dumneaei şi-a văzut visul cu ochii, ajungând ţaţă. Dar nu ca alea de la care învăţase, ci cu mult peste nivelul lor. De altfel, nu exista, din câte îşi aduceau bătrânii aminte, niciodată o asemenea ţaţă în sat. Țața mergea țanțoșă pe drum cu pantofi cu toc înalt, printre bolovani, cu buzele țuguiate când și când scoțând rujul pentru fi mereu proaspăt pe buze. Picioarele erau butucănoase, uitându-se țăranii după ea ca după urs. Când se apuca să vorbească, avea turuitul ei și regionalismele ei, numai de ea știute. Ghiulele de salivă pe care le scotea din gură, îți dădeau impresia că sunt jandarmii când trăgeau cu tunuri de apa în Piață (păstrând proporția).
Există țațe în toate satele din toate județele. Pe locul întâi – nimeni nu poate depăși recordul – este Moldova și Teleormanul. Mai nou, și Ardealul vine puternic din urmă. Țațele, când au devenit trufandale, că aveau carte, că nu aveau, au plecat la Capitală. Aici s-au întâlnit cu alte țațe, dar cu state vechi, la București, dându-le pe mâna unor parlamentari pofticioși, unii chiar foști prim miniștri și de ce nu, președinți. Ei le-au cumpărat diplome, le-au îmbrăcat! Iar ele nu și-au mai dat cu spray peste jeg și au devenit mari doamne, etalându-și ce aveau mai bun: picioarele, fundul, nelipsind buzele și sugativa. Capul, mai puțin. S-au mu­tat, (până și-au terminat vilele și umplut conturile), la Hotel București. Aici, în acest hotel, s-au școlit unele dintre ”politicienele” de prestigiu.
Meseria de parlamentar se învață greu, trebuie să sari din pat în pat, să vezi dacă rezistă. Doar așa ajungi și pe la cele doua palate, dar nu în calitate de femeie de serviciu, deh, avem pretenții; consiliere, miniștri și chiar mai sus. Iar țara este condusă de aceste țățici deghizate în păpuși școlite la Spiru Haret, Cantemir și chiar la SNSPA, unde fetele știu meseria cu limba în ureche. Ele sunt în toate partidele, guvernele, acolo unde se învârt bani mulți, adică în consilii de admi­nistrație. Nu trebuie să probăm ce am scris de 30 de ani. Ele ne probează pe noi cu decizii și pe politicieni cu mărimile lor de membri.

Cine sunt haidamacii!?
Chiar membrii și beizadelele fără școală și fără respect. Sunt inculții, care au cunoștințe doar cât o foiță de hârtie, dar creier nimic. După ce au trecut prin birturi, cluburi, terase cu droguri, centură, de unde au agățat ”centuriste” sau țațe de lux, au sosit băieții deja înscriși într-un partid existent în comuna lor. Şi după câteva aventuri, țepe și tunulețe, având meserii diverse, dar
oneste – măcelari, tractoriști, tăie­tori de lemne, sau rezerviști – au plecat băieții unde se fura mai mult, devenind primari, unii chiar de orașe, parlamentari, miniștri etc. Cu ce credeți că s-au ocupat? Tot cu băuturi, curve, hoții, țepe, numai cu administrația nu. Și atunci, cum vreți să progresăm dacă nu confiscăm de la hoți nimic? Justiția se face că lucrează, dar de adus bani la buget, nimic. Culmea prostiei române: îi premiem cu pensii speciale!

BRAVOOOO Popor Român, ai ales, ai cules!
Nu trebuie ca poporul să se vaiete, să se milogească, ei sunt aleșii și produsul poporului roman. Când pe țățica o aducea hăndrălăul cu Mercedesul sau BMW-ul (trecut direct de la căruță și bicicletă), nu a întrebat nimeni de unde le are și cu ce se ocupă. Tot pe ei i-au ales! Ați râs de ei, dar acum râd ei de voi. Unele au ales să se căsătorească, fictiv, cu americani, italieni, arabi etc. După ce fetele dădeau numere pe mese iar dobitocii le aplaudau, a doua zi, le votau și le trimeteau la București, acolo unde s-au școlit, șlefuit. Au învățat că arta sexului să o pună în aplicare soților străini, până le luau toți banii, palatele și averile. Suntem un popor cu valorile și vedetele noastre mioritice.

Generația de puștani
Am scris deseori despre problema îndobitocirii și alienă­rii generației de puștani, genera­ției între 15 și 25 de ani. Am luat înjurături foarte delicioase și acuzații dintre cele mai coloc­viale. Aia e! Prin prisma meseriei mele, am avut de-a face cu mulți tineri, am lucrat cu ei și lucrez în continuare. Am tras o concluzie amară: acești tineri sunt, în marea lor majoritate, handicapați funcțional. Repet procentajul: în marea lor majoritate! Tinerii de azi sunt destructurați psihic, tot mai singuri și viitoare oi perfecte.
Cea mai mare problemă pentru îndobitocirea tinerilor o constituie această aparatură elec­tro­­nică, în care tânărul nu mai poate fi conectat la viața de zi cu zi, având mereu nelipsita tabletă, telefon, laptop și altele. De aici provine și agresivitatea lui, întrucât timpul nu-i permite și alte îndeletniciri.
Mă văd exact în aceiași situație, aceea de a nu putea dialoga cu mulți dintre ei. Pur și simplu mesajul nu le poate perfora blindajul imposibilității de a înțelege, de a reuși să perceapă semantica unui cuvânt sau simbolistica lui. Sunt incapabili să proceseze informația. Vedem cum părinții sunt disperați, fiind puși în postura de a dialoga cu niște ființe goale de conținut, care nu mai pot rezona cu familia, rupți de realitate și vârâți în virtual. De aici și până la conflict, e doar o chestiune de timp. Ce mă uimește, pe drept vorbind, e impasibilitatea părinților în a recunoaște că au o problemă cu plozii, că-i scapă din mâini și că nu mai pot dialoga cu ei.
Mă uimește crearea copilului tâmpit exact de către părinți, prin punerea la dispoziția copilului a tot ce-i debitează lui prin minte, de la jocuri video, la tablete și telefoane smart. Ce e mai hazliu, între ghilimele, e că acei părinți, la un moment dat, își dau seama de eroare, începând să priveze pe copii de aceste electronice. Dar marea problemă este următoare: e prea târziu! Ei devin carnea de tun al firmelor externe și care, mai târziu, își pierd chiar identitatea.
Văd tineri care-și înjură părinți fără nicio reținere: dă-i naibii de distruși, de vechituri cu două picioare! Dar avem și tineri minunați, care fac minuni în concursuri interne și internaționale. Dar aceștia sunt puțini și nu intră în politică. Din păcate, doar cei descriși de mine intră în politică. Ei se cred în stare să conducă un popor, ei intră cu bani, șpăgi, pile, relații. Și, din păcate, cu cele trei categorii de oameni pătrunși în politică: țațe, haidamaci și tineri ratați, nu vom avea viitor. Incultura a devenit metastază și se simte exact produsul nostru ca părinți, profesori, oameni de cultură, politicieni. Am creat, de dragul voturilor, mai mulți inculți decât oameni cu o cultură vastă. Și atunci, de ce ne văietăm, milogim și căutăm viitorul? Ei sunt produsele noastre, aleșii noștri, semenii noștri. Nu numai tineri între 15-25 ani, ci și cei trecuți de această vârstă, mulți sunt la fel, s-au ,,specializat” în cei 30 de ani.
Atâta timp cât instituțiile sta­tului sunt corupte, țara nu va fi adusă pe drumul cel bun.

Al dumneavoastră același
Prof.Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns