Ce nu am înțeles eu în ziua de astăzi, poate înțelegi tu, cititorule, mai bine decât mine.
1. Că, dacă un popor nu votează cum spun “democrații”, și votează cum îi dictează conștiința și interesul național, nu este democrat. Este de dreapta, și nu orice dreaptă, ci cea mai de dreapta de la facerea lumii încoace. Cred că până la sfârșitul săptămânii vom auzi, din presă, că italienii sunt fasciștii fasciștilor și că pizza e făcuta cu fascism, iar Giorgia e o dictatoare, mafiotă, sângeroasă, încălțată în pantofi sport, la modă, cumpărați din banii trimiși de Putin direct la Beijing. Dacă mă gândesc bine, pe Mussolini și a sa consoartă nu i-au spânzurat italienii, pentru că ei nu sunt democrați, ci unii de la Kiev, de la esența de democrației, evident. Altfel spus, și Lenin și Stalin și Beria au fost cei mai mari democrați, dovadă milioanele de voturi “obținute” în mod absolut democratic, cu pușca în spatele votanților, ce erau astfel apărați de cei mai de dreapta și nedemocrați.
2. Că, indisciplinatul și dictatorul PM de la Budapesta, nu înțelege că sancțiunile împotriva Rusiei, ale criminalului Putin, nu afectează Europa sub nicio formă. În plus, acest element dușmănos, antieuropean și antidemocrat, își permite să spună că sancțiunile instituite de UE nu au fost luate cu acordul popoarelor din țările membre UE, ci de niște unii, ce nu au ajuns acolo prin votul acestora. Și, în consecință, va organiza un referendum în Ungaria, ca să consulte poporul dacă este de acord să sufere de pe urma sancțiunilor UE, care generează criza energetică, economică și alimentară, mai rău ca în timp de război.
Yuval Noah Harari, istoric, futurist și consilier al WEF
A declarat: “Pur și simplu nu avem nevoie de marea majoritate a populației”. El consideră că, ”la începutul secolului XXI, având în vedere că tehnologiile contemporane au făcut ca munca umană să devină redundantă din punct de vedere economic și militar, marea majoritate a oamenilor de pe întreg mapamondul au ajuns să fie pur și simplu în plus”.
Observațiile lui Harari au fost expuse într-un interviu cu Chris Anderson, director TED. Harari a apreciat deziluzia larg răspândită în rândul oamenilor de rând ca fiind înrădăcinată în teama de a fi lăsați în urmă, într-un viitor condus de super-oameni inteligenți. Astfel de temeri au început a fi justificate, având în vedere proiecția sa potrivit căreia, tehnologiile emergente vor înlocui nevoile economice la multe categorii de muncă existente:
“O mulțime de oameni simt că sunt lăsați în urmă și excluși din poveste, chiar dacă condițiile lor materiale sunt încă relativ bune. În secolul XX, ceea ce era comun tuturor poveștilor, cea liberală, cea fascistă ori cea comunistă, este că marii eroi ai poveștii erau oameni simpli, nu neapărat toți oamenii…dar dacă trăiai să zicem, în URSS, în anii lui ’30, viața era foarte sumbră, și dacă te uitai la afișele de propagandă de pe pereți, care descriau viitorul glorios, erai acolo prezent și tu. Te uitai la posterele care arătau muncitori din oțel și fermieri în ipostaze eroice și era evident că acesta era viitorul. Acum, când oameni se uită la postere sau ascultă discuri TED, aud o mulțime de idei și de cuvinte mari despre învățarea mașinilor și inginerie genetică, despre blockchain și globalizare, iar ei percep că nu sunt acolo. Ei nu mai fac parte din povestea viitorului și cred că, (aceasta este o ipoteză personală), dacă încerc să înțeleg și să mă conectez la resentimentele profunde ale oamenilor, realizez că ei își dau seama că “viitorul nu are nevoie de oameni inteligenți, ci de analfabeți, pentru a fi ”masa de manevră”.
“Aveți toți acești oameni deștepți în California și în New York și în Beijing, și se planifică acest viitor uimitor cu inteligența artificială și bioingineria în conectivitatea globală și altele, iar ei nu au nevoie de mine…”…” Poate că, dacă sunt drăguți, vom discuta, cum ar fi venitul de bază universal, celebra și înșelătoarea ,,robotică”, dar este mult mai rău din punct de vedere psihologic să simți că ești inutil decât să simți că ești exploatat”.
Harari a pus în contrast secolul XX cu secolul XXI, prognozând nevoia din ce în ce mai redusă a ființelor umane în orice fel de activitate. El a mai spus: ”dacă te întorci la mijlocul secolului XX – nu contează unde trăiești pe glob – și te gândești la construirea viitorului, atunci vezi că materialele tale de construcție sunt acele milioane de oameni care muncesc în fabrici, ferme sau în armată. Atunci aveai nevoie de oameni, nu exista niciun viitor fără ei… Acum, în contrast, nu mai avem nevoie de oameni, pentru că viitorul se construiește prin dezvoltarea unor tehnologii din ce în ce mai sofisticate, precum inteligența artificială și bioingineria. Majoritatea oamenilor nu au cum să contribuie la asta, pentru că îndemânarea oamenilor este imperfectă și chiar nefuncțională, iar acestea sunt motive care vor face posibilă înlocuirea oamenilor cu diverși roboți industriali”.
Harari avertizează în privința unei categorii tot mai răspândite de “oameni inutili”, de care elita globalistă nu are nevoie și a sugerat că acești “inutili ai lumii” trebuiesc ținuți cât mai docili, prin intermediul diverselor droguri și dependențe cuprinse între sfera medicamentelor, informațiilor ezoterice, psihologilor, precum și a jocurilor video interactive care formează culoare de comportament și gândire. Părerile lui Harari despre omenire și viitorul ei au început a fi interpretabile.
Care va fi viitorul României și al românilor?
Sau al ”oamenilor inutili”. Deja oamenii care mai cred în puterea bunătății colective și a manifestării ei sunt numiți când instigatori, când teroriști, când conspiraționiști. Oamenii, chiar dacă își dau seama că multe sunt în neregulă, acceptă și se adaptează situațiilor…Jaf, trădare, crimă, legi antiromânești, politica de stat dusă este doar în interesul altora.
Da, nimic nu este exagerat! Este un adevăr dureros, pe care președinția și guvernanții nu vor să-l vadă. Președintele, care are tot ce si-a dorit, parlament: justiție, servicii secrete, armată etc. declara că în Romania curge lapte și mire. Contrele între PSD și PNL sunt firești, și că guvernarea este una de succes. Ăsta da tupeu! Faptul că, pentru distrugerea țării primești diplome, șepcuțe din Germania, Austria, America, automat ești apărat și protejat.
Nimeni nu dă doi bani pe România!
Pandemia Covid 19, o excrocherie mondială!
În Energie, jaful nu cunoaște limite. Să subvenționezi Mintia cu 150 de milioane de euro și pe urmă să o vinzi cu 91 milioane euro unei firme de apartament, este strigător la cer. Fără comentarii!
Cu armata, suntem de râsul lumii. Cerem 2,5 % din PIB ca să cumpărăm vechituri de 40 de ani de la norvegieni și multe altele….
Justiția funcționează având câteva exemple: alegeri Sectorul 1, Onea și Portocală etc.
Politica externă a lui Aurescu este vai de mama ei. Orientări greșite, carne de tun, plătitori de oale sparte etc. Aparatul de stat s-a înmulțit cu incompetenți în ultimii ani, pentru ca masa de manevră să fie cât de mare. Trăiască partenerii strategici UE și SUA. De ce Romania nu are aceleași drepturi în UE? Nu am auzit să ceri drepturi egale, ba dimpotrivă, unii din USR, PNL în frunte cu ,,patriotul”Cioloș cereau sancțiuni.
Mai putem avea încredere în cineva?!
Pentru că, nu mai înțelegem nimic! Legile sunt făcute în funcție de interese: dublări de salarii, indemnizații de nu mai știu cum să le numească, pensii speciale, plăți la magistrați ratele la bănci pentru case etc. Fiecare face vrea, iar din banii statului se fură, legal, de la nivelul cel mai mic, la nivelul cel mai mare. Acum, proverbul românesc: ”mama hoților naște în fiecare zi tripleți” este mai adevărat ca oricând. De unde o fi apărut această mamă? Privesc pe zi ce trece la această clasă politică, care nu mai știe ce decizii să adopte, ca să nu fie în interesul cetățeanului. Oare până când? Lumea chiar a început să înnebunească!
Al dumneavoastră, același,
Prof. Ioan Romeo Mânzală