OPINII: O țară nu se poate conduce cu povești de adormit copiii

Trăim de câteva luni multe incertitudini, am văzut multe bâlbâieli ale celor din Guvern. Am văzut că mesajele se transmit  diferit, pe care romanul de rând nu le mai poate digera, iar haosul creat se vede de departe. Fără o resetare a întregului aparat al statului, nu vom avea nicio reușită.

Statul este căpușat cu amante, rubedenii de toate gradele, spăgile trec de la unii la alții, ”pilele” stau și veghează. Toate ministerele sunt căpușate  și burdușite cu oameni angajați, care au diplome luate la kilogram, cursuri peste cursuri, inclusiv cursuri de modeling. Cum vreți să reușim cu aceasta țară? Când intri într-un minister dai de pipițe si fițoase care au salarii pe criterii, după ,,cum se mișcă” la serviciu și în pat. Și atunci, mă întreb: cine creează acest haos? Inculții care sunt în diverse compartimente sau analfabeții cu diplome, care transmit șefilor păreri una mai proastă decât alta. Șefii ordonă, iar haosul creat se transmite poporului. După ce s-a creat haosul,  toată lumea se spală pe mâini. Mai nou, pentru toate relele din această țară este de vina PSD. Ei chiar nu-și dau seama că așa ceva nu mai ține la public?!

 Cele trei zile de relaxare

Au creat haos peste tot. Domnul Orban a refuzat pur și simplu să recunoască această gravă greșeală cu cele trei zile de relaxare totală. Orice justificări ale domniei sale sunt anulate de propria-i declarație prin care spunea că, în acele zile se vor da mustrări, nu amenzi. Domnul Orban are șanse de a porni economia cu trei lucruri puse toate într-un program. Să aducă avioane de lux, dacă se poate, să trimită prostituatele la produs (deliciul Occidentului), hoții la furat, sparangheliștii la cules.

Este jenant că s-a pierdut aducerea de bani la buget din alte surse, nu să te  bazezi pe amenzi! Afirmația că se vor da mustrări și nu amenzi a pus capac la toate câte s-au spus până acum. Cam ce putea să urmeze după așa o declarație? A fost, probabil, cea mai antipatică ieșire a premierului Orban din ultimul timp. Mai mult decât atât, el se adresează jurnaliștilor spunându-le: ”’Îmi puneți întrebări deranjante”’. Păi trebuie să-i pună întrebări aranjate? De asta sunt acolo, să pună întrebări deranjante. Ce-i asta? Domnul Orban a fost lamentabil și în răspunsuri.

Despre aglomerația din Vama Nădlac

Spunea că nu se aștepta la asemenea număr de oameni. Nu așa răspunde un prim-ministru! S-au întors în țară cei care nu au dorit să intre în carantină. Oamenii au fost totuși civilizați, nu ca cei dinaintea lor, care erau însoțiți de mașini de poliție, de parcă treceau șefi de state în vizită! Veneau ,,ciorditorii”” de la “serviciu” din Occident, acea diasporă care votează trei zile, iar noaptea fac ore suplimentare la ciordit! Sunt foarte multe conflicte între oamenii sosiți și cei de aici,  care nu au plecat din țară pentru câștigarea ,,teritoriului”.

Diferențele dintre oameni

Sunt principalele cauze generatoare de conflicte, fie că vorbim despre simple diferențe de opinie, de nevoi diferite, de ideologii contrare, de permisivități inegale, de sentimente variabile, de așteptări supra sau subestimate și multe altele.

Sunt oameni care au nevoie de ceartă pentru a se descărca de tensiunea pe care o acumulează imediat, datorită stilului prea lent de viață. Dar, există și oameni care nu suportă nicio discuție în contradictoriu și au impresia că toți din jur ar trebui să gândească la fel ca ei. Ați văzut în zilele de sărbători câte conflicte au fost: Hunedoara, Satu-Mare, Brașov, Bărbulești, acolo unde marea majoritate erau romi. Statul nu a fost depășit și chiar poliția și-a făcut datoria.

Oamenii care se agață cu dinții de orice credință se numesc fanatici, în principal din dorința de a scăpa de o suferință care îi apasă. Dar bisericile, în relația cu credincioșii, sunt un pic restante pentru acești oameni superficiali, pentru care dogmele, doctrinele sau regulamentele sunt orientative și incomode. Indiferent de vârstă, sex, religie, culoare sau cultură, au nevoie să socializeze și să-și umple viața de culoare. Dar sunt și oameni retrași, care își încarcă bateriile doar în intimitatea propriei ființe și pe care îi deranjează zonele aglomerate.

Aceste luni în care am stat în casă au fost pentru unii un calvar, iar pentru alții ceva obișnuit. Cei care abordează viața într-un mod logic și foarte tehnic se numesc curioși din fire, care prețuiesc explicațiile  simple și concrete. Dar sunt și oameni la fel de curioși, care-și răspund singuri la întrebări și care fac propriile conexiuni între ceea ce cunosc până în acel moment. Și se împart în două categorii: oameni buni și oameni răi, doar pentru că există perspective diferite din care să-i privim. Discrepanța între oameni totdeauna a existat, dar ca în timpurile noastre, niciodată nu a fost atât de acutizată.

Trăim în două lumi diferite

O lume a Ocultei Mondiale Globaliste și o lume lăsată pe acest pământ  de Dumnezeu. Globaliștii vor un singur Guvern, vor ca oamenii să fie atei, iar majoritatea, peste 80% să fie sclavii unor îmbuibați, care știu să facă doar rău acestei omeniri. Niciodată istoria și obiceiurile unui popor nu vor dispărea, cu toate că ne trimit otrăvuri pe care ni le livrează multinaționale. Sintetic mănânci și bei, sintetic vei deveni. Iar cămătarii lumii, cei care le iau și pielea de pe ei, sunt băncile. Acum se încearcă de către globaliști aceste vaccinuri, care în India au omorât copii. Toate aceste nenorociri au creat instituții pe care le finanțează pentru a manipula populația, inclusiv guverne ale unor țări. Dar totul pleacă de la OM. Noi, oamenii, trebuie să ne cunoaștem în primul rând pe noi, și după aceea ce este în jurul nostru.

Omul nu este inert, nu este o grămadă de cărămizi, celule de lut lipsite de voință sau de mobilitate. Oamenii au atât de multe facultăți pentru a-și desăvârși existența în viața curentă, dar cu toate acestea, nu dau semne că se comportă foarte diferit de exemplul anterior. Cu cât evităm mai mult să ne apropiem de noi înșine, cu atât ne va fi mai greu să ne acomodăm unei vieți în comun.

Jignirile, comparațiile, reproșurile, despărțirile și chiar luptele și războaiele din întreaga istorie au la bază astfel de neînțelegeri. Diferențele creează distanță, iar conflictul generat nu reprezintă decât strigătul de neputință al celor care nu găsesc o cale comună de comunicare și viețuire. Devenim, de cele mai multe ori, dornici de a crea conflicte între oameni, încercând să ne hrănim cu ele. Vedem la conducătorii noștri că deciziile și hotărârile lor sunt fără conținut, de cele mai multe ori împotriva gândirii logice umane. Și asta se întâmplă pentru că ei nu gândesc ce trebuie făcut pentru poporul lor, așteaptă ordinele și comenzile din afară, ca să le fie bine la alții și nu nouă.

Asta ne face să ne simțim îndepărtați, excluși, neînțeleși sau inferiori, ceea ce provoacă de cele mai multe ori o reacție involuntară de revoltă, concretizată prin una din acțiunile negative enumerate mai sus. Și atunci, noi ne simțim ai nimănui, încercând să trăim cu mijloacele proprii pe care le identificăm și, de multe ori, le creăm noi.

Doar cunoașterea ne mai poate ajuta, dar are și darul de a ne elibera de credințe limitative, de preconcepții și prejudecăți. Iubirea are puterea de a-l face pe om răbdător și permisiv față de nevoile celorlalți, ceea ce elimină distanța dintre noi.

 Manifestarea negativă

Va fi greu de controlat, existând riscul de-al menține pe acel om în continuare înlănțuit în condiționări foarte fine. Trăim într-un negativism pe care, de multe ori, nici noi nu-l mai înțelegem. Și de aici mai este doar un pas până la violență, ură ,crime, divorțuri și chiar sinucideri.

Acesta nu este un îndemn la indiferență și, cu atât mai puțin, la pasivitate sau delăsare. Dar nu este nici un semnal că fiecare ar trebui să se comporte dezlănțuit. Este un apel la conștientizarea unor aspecte firești și umane, pe care e necesar să le cultivăm cu sârguință, pentru că așa cum ne dăm seama, nu se întâmplă de la sine.

Cărțile de pshiologie ca și psihologii încearcă să lămurească aceste divergente dintre oameni și să identifice diferențele dintre ei, propunând idei și chiar instrumente pentru calmarea lucrurilor  care nasc, de regulă, conflicte. Va fi necesară multă practică și susținere de specialitate. Dar, cu timpul, sunt convins că foarte mulți dintre voi vor începe să înțeleagă clar realitatea înconjurătoare și adevăratele motive pentru care se întâmplă cele evenimentele negative din jurul nostru.

Al dumneavoastră același

Prof Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns