OPINII:  Europa, în pragul dezastrului, a ajuns ”cerșetoarea” lumii

Nu am crezut că Europa va ajunge ”remorca”lui Biden, Nuland, Kamara, care fac ce vor  cu ea. Cumplita propagandă făcută de Occident și SUA a creat o nebunie și a ajuns lumea să se întrebe: nu cumva Rusia are dreptate?

 Poveștile despre rușii care rămân fără benzină, fără alimente, fără contact logistic sunt aberații. Ei nu au treabă cu sancțiunile Occidentului sau ale lui Biden. Președintele ucrainean este un actor periculos, a dus țara într-un război care se putea termina la Minsk. Dar interesele lui Hunter Biden, a lui Biden senior, alte afaceri ale globaliștilor, inclusiv laboratoarele morții, plus interesul Israelului de a se așeza în teritoriul Ucrainei cu aproximativ patru milioane de locuitori în viitor, datorită lipsei apei, vor face mari probleme.

Cine va câștiga din acest război?

SUA câștigă! Cine pierde? Europa! În presa străină și chiar africană se zvonește un mare exod de africani în Europa, unde datorită foametei vor face prăpăd. Grânele din Rusia pentru ei sunt vitale. SUA, printr-o politică slabă a lui Biden, fără mare credibilitate chiar la el acasă, având probleme mari, a promis ”marea cu sarea”lui Zelinski, iar acesta a ”mușcat”, cum spune românul, adică a tras țara într-un război fără ieșire. Papa a sesizat că ne îndreptăm spre o catastrofă marca Biden. Putin știe că „promisiunile„ Occidentului nu valorează nimic, la fel de bine cele ale SUA. Nimeni nu a crezut că Ucraina va fi atacată. Putin nu este terminat. Toată propaganda este împotriva Rusiei, dar pe teren lucrurile stau altfel. Astăzi când scriu acest articol, în Kiev totul este normal. S-au deschis magazine, școli, restaurante, teatre, toată lumea este la treabă. Oare este război sau au fost câteva ținte trecute la secret?

Este un moment de cotitură în istorie!

 Cumva, SUA au reușit să ardă toate podurile prieteniei. După sancțiunile impuse Rusiei, au prăbușit Europa. Ca să o împace, au promis că rezolvă ei cu petrolul și resursele. Apoi s-au răzgândit. S-au dus la cerșit petrol în Venezuela. Aceasta a suferit enorm datorită anilor de blocadă economică și a sancțiunilor fără precedent impuse de SUA. În toți anii ăștia, singura susținere economică a venit de la Iran și Rusia. Venezuela a respins oferta și a semnat un nou plan de cooperare cu Rusia și Belarus. Un semn de loialitate față de vechii parteneri. O delegație americană a plecat la negocieri și cu Iranul, zilele trecute. Aveau de discutat planul nuclear și resursele energetice. În semn de respect, armata iraniană a lansat o salvă de 12 rachete asupra unei baze americane din Erbil, Irak-Kurdistan. A fost o palmă urâtă. Se pare că n-au nevoie de niciun târg nuclear cu americanii pentru că au Rusia și China ca sprijin.

Pentru cei care nu trec dincolo de știrile social media, Kazahstanul trece și el printr-un început de revoluție portocalie. Discuțiile cu SUA au fost blocate complet și mai multe ONG-uri au fost expulzate. După ani de tumult politic și demisia ”democratului” Nazarbayev, liberalizarea prețurilor la energie a adus populația la sapă de lemn. Nivelul de trai al kazahilor s-a deteriorat atât de grav încât țara se confruntă de luni de zile cu proteste masive și grupări violente. 160 de persoane au murit la proteste. Tokayev a promis plafonări de prețuri și a cerut sprijinul Rusiei pentru a domoli spiritele. Contractele locale pe fosili sunt în curs de renegociere. Sună teribil de cunoscut…

China, Brazilia, India, Siria și Pakistanul s-au poziționat ferm împotriva SUA. Atât în privința sancțiunilor, cât și în cadrul ședinței ONU pe tema laboratoarelor americane de pe teritoriul Ucrainei. China a avertizat că orice presupus atac chimic sau biologic va fi privit cu ”mare suspiciune” de către Beijing. Semn că vrea să preîntâmpine o posibilă operațiune ”steag fals” pe teritoriul Ucrainei. India pare insultată, probabil din alte motive. Tot China a crescut amploarea exercițiilor și agresivitatea posturii militare din zona Taiwanului, Japoniei și a Coreei de Sud. De asemenea, pare să fi crescut nivelul de cooperare logistică și militară cu Rusia. E o mișcare tactică de susținere, având în vedere că Rusia nu poate lupta pe trei sau, potențial, patru fronturi (Ucraina, Siria, Georgia 2 și Kazahstan).

Arabia Saudită a declarat că ia în considerare acceptarea yuanului pentru achiziția de petrol. E șantaj. Dacă saudiții acceptă yuanul, dolarul pierde statutul de monedă de referință și economia americană aterizează cu fruntea în pământ. Suedia și Finlanda au refuzat oferta de aderare la NATO, după dezbateri bilaterale. Au decis că vor forma un parteneriat strategic defensiv, fără implicarea altora. Japonia a anunțat o creștere record a bugetului de apărare pentru 2022, la 54 de miliarde de dolari. Germania a anunțat o creștere a bugetului de apărare cu 100 de miliarde de euro după începerea războiului din Ucraina. Suferă economic cumplit de pe urma ruperii relațiilor cu Rusia și, cu toate astea, aruncă cu banii taman acum? Ceva s-a schimbat în relația SUA-Germania.

Ungaria și Polonia dau semne că s-au săturat. Ungaria a decis că nu oprește relațiile cu Rusia și nici importul de energie, în ciuda presiunii politice. Polonia a fost pusă într-o postură teribil de neplăcută când a fost presată de NATO să trimită avioane de vânătoare în Ucraina, dar să și le asume fără să implice SUA. Bineînțeles că Polonia a refuzat să le trimită direct și s-a oferit să le trimită în Germania pentru a fi pasate către Ucraina de către oficialii Statelor Unite. SUA a refuzat ulterior susținând că nu vrea să amplifice tensiunile cu Rusia. E doar una din multe cacialmale jucate prost în ultima vreme la Casa Albă.

Am sentimentul că Statele Unite ajung încet la capătul credibilității. Eșecul din Irak, primăvara arabă, distrugerea Libiei, dezastrul retragerii din Afganistan și tragedia din Ucraina au sabotat încrederea aliaților în capacitățile sau intențiile de apărare ale Statelor Unite. Multe națiuni dau semne că au ajuns la capătul răbdării și vor să schimbe paradigma. Altele devin mai tupeiste ca niciodată. În ultimă instanță SUA nu are nicio victorie decisivă la activ. Toate regiunile în care este implicată sunt răni încă deschise: Irak, Pakistan, Kurdistan, Siria, Libia, Yemen, Somalia, Etiopia, Uganda, Sudan, Bolivia, Haiti etcetera. Treizeci de ani de conflicte care pun sare la rădăcina tuturor relațiilor. Sună foarte trist, dar marele imperiu dă semne că apune. Se adună șacalii la miros de sânge.”Am citat din spusele cunoscutului  profesor si analist Dan Pavel.

Statul român nu a câștigat nimic!

Plătește toate costurile americanilor pe teritoriu României, plus ,,simbria”. America nu apără pe nimeni, își apără doar propriile interese! Se folosește de această promisiune mincinoasă că sunt ocrotitori de state pentru a șantaja și păcăli țări naive, corupte și a le lua tot. Le-am dat pământ pentru baze, plătim o grămadă de lucruri conexe pentru soldații lor staționați la noi, le-am dat resurse, le-am dat puterea politică, justiția și serviciile, le-am dat aproape pe nimic o grămada de bani de la bugetul statului. Așa este tras la indigou și cu UE. Sunt zi de zi ,,n’exemple.

Și cel mai grav, le-am dat viața soldaților noștri ce au murit ca mercenari prin Irak și Afganistan.

Ce vor globaliștii?

Guvern Mondial, distrugerea identității naționale, distrugerea tuturor religiilor lumii (în special a creștinismului) și înlocuirea lor cu o religie unică, de tip New Age. Controlul total al populației globului și transformarea lor în “sclavi de tip modern”. Reducerea masivă a populației globului până la o limită ușor de susținut de către mediul și resursele planetei. Promovarea depravării și a obiceiurilor rele pentru îndepărtarea moralei creștine. Distrugerea familiei. Distrugerea libertății de exprimare. Imperiul financiar creat de Dinastia Rothschild, iar Banca familiei este inima finanțelor mondiale. De peste 200 ani sunt doleanțele globaliștilor. Datorită  lăcomiei peste limita gândirii, urii, minciunii propagandisticii  peste limita suportabilității, golăniilor, niște oameni bolnavi au ajuns să conducă omenirea. Ei nu sunt aleși de oameni, sunt aleși de Satana. Vor fi războaie între religii, naționalități, dar cel mai puternic va fi între bogați și săraci. Acest război cu o Ucraină susținută de Biden și cu o Rusie dornică de a forma URSS, a adus moarte, foamete. S-a văzut umilința Europei și sclava Americii. Ce a fost Europa și ce a ajuns!

Al dumneavoastră, același,

 Prof.ing. Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns