Noul CT de la Spitalul Municipal Hunedoara – cea mai importantă realizare din acest an

Spitalul Municipal „dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara este singurul din judeţ care dispune de două aparate computer tomograf, cel de-al doilea fiind un echipament de ultimă generaţie adus în cadrul unităţii medicale printr-o finanţare europeană.

Performanţa reprezintă o reuşită a conducerii administrative a spitalului şi a echipei de funcţionari din Primăria Hunedoara care s-a ocupat de acest proiect.„Noul CT reprezintă cea mai importantă realizare a anului pe care îl încheiem. Dacă în anii trecuţi am avut alte proiecte reuşite, cred că anul acesta avem de-a face cu unul extrem de important. A fost o axă de finanţare destinată spitalelor Covid, în care colegii noştri de la Achiziţii şi echipa Primăriei Hunedoara care se ocupă de fonduri europene au scris un proiect pe două componente. Puteam deconta cheltuielile făcute şi puteam achiziţiona aparatură nouă. Am reuşit, îmbinând cele două componente, să aducem în spital o finanţare de peste 2 milioane de euro, din care valoarea CT-ului este de peste 800.000 de euro. Este un aparat ultraperformant, al treilea de acest fel din ţară – mai sunt echipamente similare la Timişoara şi Bucureşti. Le mulţumesc colegilor mei şi echipei din Primăria Hunedoara pentru efortul şi munca depuse la acest proiect”, a spus managerul Spitalului Municipal Hunedoara, Radu Budae, invitat într-o emisiune de televiziune la Antena 3 Deva.

Noul echipament este un sistem de tomografie computerizată cu 128 de slice-uri care, în faza de reconstrucţie, poate furniza şi 384 de slice-uri. Sistemul este dotat cu inteligenţă artificială, fapt ce permite fluxuri de lucru optimizate, atât în faza de achiziţie, cât şi de post-procesare a imaginilor. Mai mult, acest sistem are şi un soft de reducere a dozei de radiaţii cu până la 60 la sută faţă de un CT obişnuit.

Noul CT permite efectuarea întregii game de investigaţii, pentru toate tipurile de pacienţi, fiind prevăzut cu un mod dedicat de investigare a pacienţilor de la Pediatrie. În plus, sistemul permite scanarea pacienţilor ventilaţi mecanic sau intubaţi.

La rândul său, directorul medical al spitalului, dr. Bende Barna, a apreciat că succesul actului medical depinde de modul în care echipa de conducere ştie să abordeze problemele instituţiei. „Managementul este unul colegial şi colectiv. Fiind medic nu cred că se poate altfel. Cred că am avut succes cu un astfel de management”, a menţionat directorul medical.

El a arătat că spitalul pune mare accent pe nevoile de sănătate ale populaţiei din zonă, anual efectuându-se un studiu pe această temă.

Partajează această știre

Lasă un răspuns