La acest sfârşit de săptămână, poliţiştii hunedoreni se vor afla în stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative
Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara a dispus intensificarea activităţilor de prevenire a faptelor antisociale, astfel că,în perioada 29 aprilie a.c. – 02 mai a.c., peste 200 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pe raza judeţului Hunedoara în cadrul dispozitivului de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor, precum şi intervenţia rapidă, în cazul în care sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Echipajele de ordine şi siguranţă publică vor acţiona astfel încât să asigure protecția cetățenilor, precum și prevenirea și combaterea infracțiunilor, inclusiv a faptelor antisociale specifice aglomerărilor de persoane, în special în zonele de agrement şi în cele în care se desfăşoară manifestări publice.
Polițiștii rutieri se vor asigura că traficul este fluent, astfel încât fiecare să ajungă la destinaţie, în timp util şi în siguranţă.
În fiecare zi, peste 40 de polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere rutiere, acţionând pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces în stațiunile turistice şi zonele de agrement.
Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri vor acționa cu 11 de aparate radar pe drumurile publice din judeţ şi vor folosi inclusiv echipamente de ultimă generație (dispozitive radar TruCam), precum şi dispozitive de stabilire a consumului de alcool şi droguri.
Pentru ca nimeni şi nimic să nu umbrească zilele libere de 1 Mai, vă recomandăm:
Dacă plecați la drum, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră! Pentru un plus de siguranţă în mers, măriţi distanţa dintre vehicule! Viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!
Și oboseala la volan este una dintre cauzele des întâlnite la producerea accidentelor. Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie! Așa că, la primele semne de oboseală, întrerupeți deplasarea, parcați vehiculul într-un loc sigur şi odihniți-vă.
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea mașinii pe timp de noapte sau pe distanţe mari.
Pe autostradă, păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din față, schimbați banda de circulație doar după ce v-ați asigurat temeinic și ați semnalizat intenția. Sunt interzise: oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă!
Le recomandăm pietonilor să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă!
Dacă plecați cu trenul, nu vă lăsați bagajele nesupravegheate!
Asigurați-vă că încuiați locuința, când plecați de acasă!
Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului!
În locurile publice: Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun şi nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice !
Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere!
În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale, apelați la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!