Miniștrii Educației din UE: Redeschiderea școlilor în 22 de țări nu a dus la o creștere semnificativă a infecțiilor

Redeschiderea școlilor în 22 de țări europene nu a dus, până acum, la o creștere semnificativă a infecțiilor cu coronavirus în rândul copiilor, al părinților sau personalului din unitățile de învățământ, sunt concluziile unei videoconferințe a miniștrilor Educației din întreaga Uniune Europeană.

Danemarca a fost prima țară europeană care și-a redeschis creșele, grădinițele și școlile primare, începând cu 15 aprilie, deși părinții s-au împotrivit acestei măsuri și au acuzat guvernul că le tratează copiii ca pe niște cobai.

Alături de Danemarca, în ultima lună, alte 21 de țări au reluat cursurile școlare în etape, în special pentru elevii din învățământul primar și cei din anii terminali. De altfel, sunt 20 de state care au asigurat condiții pentru ca liceenii să poata da examenele, cu mici modificări față de formatul lor obișnuit.

Iar Ministrul Educației din Croația, țară care deține președinția rotativă a Consiliului UE a recomandat ca rezultatele pozitive să fie tratate cu prudență.

Oficialul din Croația a amintit că unele școli și-au reluat cursurile pentru doar două săptămâni și în condiții speciale, cu măsuri sporite de siguranță și cu cel mult 15 elevi la clasă.

În Franța, după prima săptămână de la redeschiderea unor școli, s-au înregistrat 70 de cazuri de COVID-19, în tot atâtea unități de învățământ, care au fost imediat închise. Totuși, ministrul francez al Educației i-a îndemnat pe părinți să nu îi țină pe copii acasă, deoarece,a cum când s-a ieșit din izolarea strictă, riscul de infecție ar fi mai mare decât la școală.

În Franța, 70 la sută dintre elevi încă susțin cursuri la distanță. Cei aflați în zona roșie a țării, adic în zona Parisului și estul Franței, unde au fost confrimate multe cazuri de COVID-19, nu pot reveni încă la școală./www.europafm.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns