Simulările, evaluările, olimpiadele și sesiunile extraordinare ale examenelor naționale au fost anulate. Iar calendarele pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, decalate.
În învățământul universitar, cursurile se țin online, iar admiterea la facultate se va organiza după susținerea Bacalaureatului. Toate măsurile anunțate de ministrul Educaţiei pot suferi modificări în funcție de deciziile Comitetului National pentru Situații de Urgență și de evoluţia pandemiei.
Anul școlar 2019-2020 a fost întrerupt brusc de pandemie, pe 11 martie. De atunci, elevii sunt într-o vacanță prelungită în care fac cel mult ore şi teme pe rețele de socializare sau prin mail fără să poată comunica pe viu cu profesorii.
Dar sunt şi mulți elevi care au profitat de absența profesorilor și n-au făcut nimic. Conștiincioşi au rămas elevii care urmează să susţină examenele naționale. Și bine au făcut, pentru că nu vor scăpa de probele scrise. Au doar materie mai puțină.
Ministrul Educației a mai anunțat că situația școlară a elevilor se poate încheia și cu două note, în al doilea semestru, plus nota din teză, unde este cazul. Iar tezele se vor da doar cu materia predată până pe 11 martie.
Specialiștii din ministerul Educației lucrează acum și la un cadru legal prin care profesorii să poate asigura învățământul la distanță.
Reprezentanţii ministerului Educaţiei i-au asigurat pe profesori că își vor lua salariile întregi, inclusiv în această perioadă./stiri.tvr.ro