Ministerul Educaţiei: An școlar fără semestre, dar cu cinci module de învățare, din 5 septembrie

Schimbare radicală în structura viitorului an școlar. Se renunță la semestre şi la teze. Dar apar cinci module de cursuri separate de tot atâtea vacanțe. Anul școlar va începe pe 5 septembrie și se va încheia pe 16 iunie 2023, dacă actuala propunere va fi aprobată de toată lumea. Profesorii se întreabă însă cum îi vor evalua, de fapt, pe elevi şi cum şi când le vor încheia mediile.

Noul an școlar vine cu trei modificări importante. Prima dintre ele vizează momentul în care va începe noul an școlar și acum vorbim despre data de 5 septembrie. Cea de-a doua modificare este legată de faptul că nu vor mai fi semestre, ci vor fi cinci module de învățare a câte șase-opt săptămâni pe fiecare modul. Iar cea de-a treia modificare are legătură cu renunțarea la teze.

Noul an școlar va avea 36 de săptămâni, iar prima vacanţă va fi între 24 şi 30 octombrie. Potrivit structurii propuse, primul modul de cursuri va fi între 5 septembrie – 21 octombrie. Al doilea modul de studiu va începe pe data de 31 octombrie și se va încheia pe 22 decembrie, când începe vacanța de iarnă, până pe 8 ianuarie. Modulele 3 și 4 de studiu sunt propuse pentru perioada 9 ianuarie – 6 aprilie şi vor fi întrerupte de o vacanță de o săptămână, pe care fiecare inspectorat școlar județean o poate alege între 6 şi 24 februarie. Următoarea vacanţă va fi de Paşti, între 7 și 18 aprilie, iar anul şcolar se va încheia cu cel de-al cincilea modul de cursuri, până pe 16 iunie.

Odată cu actuala organizare pe module, Ministerul ia în calcul renunţarea la evaluarea cu ajutorul tezelor. http://stiri.tvr.ro/

Partajează această știre

Lasă un răspuns