Sistemul de operare Windows 11 devine disponibil la nivel global din 5 octombrie, prin upgrade gratuit pe computerele Windows 10 eligibile şi pe computerele noi care au Windows 11 pre-instalat, a anunţat, marţi, Microsoft.
“Microsoft pune Windows 11 la dispoziţia utilizatorilor printr-o gamă largă de dispozitive, dezvoltate de parteneri ai companiei, precum Acer, AMD, ASUS, Dell, HP, Intel, Lenovo, Qualcomm, Samsung şi Surface. Windows 11 este sistemul de operare perfect pentru muncă şi învăţare pe modelul hibrid. Microsoft înţelege importanţa unui sistem de operare flexibil, consecvent şi sigur, care funcţionează în ritmul utilizatorilor, odată cu trecerea la munca hibridă, care presupune schimbări constante. De aceea, Windows 11 este construit pe fundaţia Windows 10, care este compatibilă, familiară şi uşor de gestionat de către echipele IT. Începând de astăzi, organizaţiile pot începe să facă upgrade la Windows 11 pentru PC-urile puternice şi prin cloud cu Windows 365 sau Azure Virtual Desktop. Pentru a afla mai multe despre modul în care Windows 11 poate sprijini munca pe modelul hibrid, utilizatorii pot vizita această postare pe blogul Microsoft 365”, se arată într-un comunicat de presă al gigantului american, transmis marţi AGERPRES.
Potrivit companiei de tehnologie, Windows 11 a fost dezvoltat ţinând cont de dezvoltatori, astfel încât aceştia să poată dezvolta aplicaţii folosind instrumentele, cadrele şi limbile pe care le doresc. În plus, Microsoft acceptă toate aplicaţiile acestora şi se va strădui să le integreze perfect pe Windows. Utilizatorii pot accesa această postare pentru a afla mai multe despre elementele dedicate dezvoltatorilor.
Pe fondul lansării noului sistem de operare Windows, Microsoft a realizat un sondaj al factorilor decizionali în materie de securitate din SUA, dintr-o serie de industrii, şi a constatat că 75% dintre factorii de decizie în materie de securitate (vicepreşedinţi şi funcţii mai înalte) consideră că tranziţia la munca hibridă a crescut gradul de vulnerabilitate al organizaţiilor lor în faţa ameninţărilor de securitate cibernetică.
De asemenea, chat-ul din Microsoft Teams oferă utilizatorilor o experienţă nouă care îi aduce mai aproape de persoanele dragi. Astfel, cu un simplu click, aceştia pot utiliza contul personal pentru a conversa prin chat, voce sau apel video cu prietenii, familia şi alte contacte, indiferent de dispozitivul sau platforma pe care le folosesc – Windows, Mac, Android sau iOS.
Mai mult, funcţiile Snap Layouts, Snap Groups şi Desktops din Windows 11 favorizează concentrarea şi ajută utilizatorii să rămână conectaţi mai mult timp. Snap Layouts şi Snap Groups oferă opţiuni mai puternice de multitasking şi de optimizare a spaţiului real pe ecran, într-un mod curat din punct de vedere vizual. Cu noile layout-uri împărţite pe trei coloane pentru ecrane mai mari, utilizatorilor le este mai uşor ca niciodată să aibă la îndemână tot conţinutul necesar, perfect organizat. /stiri.tvr.ro