Medalia Aniversară Centenarul Marii Uniri, conferită dr. Daniel I. Iancu, cercetător ştiinţific la MCDR

Joi, 13 octombrie 2022, la Muzeul Național Cotroceni, Salonul Cerchez, colegului nostru dr. Daniel I. Iancu, cercetător științific în cadrul Secției de Istorie și Artă a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, i se va înmâna Medalia Aniversară Centenarul Marii Uniri, conferită de Președintele României, E.S. Klaus Werner Iohannis.

Această distincție este o recunoaștere a activității de cercetare și a contribuției dr. Daniel I. Iancu la cunoașterea și apărarea valorilor în numele cărora s-a realizat Marea Unire din decembrie 1918.

Ceremonia de înmânare va avea loc în preajma celebrării Centenarului Încoronării de la Alba Iulia, din 15 octombrie 1922.

FELICITĂRI!!!

***

Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” se acordă persoanelor fizice sau juridice, instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale, autorităților administrației publice locale sau unităților administrativ-teritoriale care păstrează, cultivă, dezvoltă și prezintă într-o măsură deosebită memoria evenimentelor și personalităților care au contribuit la făurirea unității naționale și a statului modern român sau, prin activitate ori carieră, la apărarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire din 1918.

Instituită prin Legea nr. 91/2018 privind Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului și Centenarul Marii Uniri şi reglementată prin Hotărârea Guvernului nr. 888/2018, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” este, alături de Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”, un însemn având statut de distincţie naţională.

Făcând parte dintre demersurile menite să marcheze, sub aspect simbolic şi la cel mai înalt nivel, împlinirea unui veac de la încheierea participării României la Primul Război Mondial, participare încununată prin înfăptuirea Marii Uniri, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” omagiază efortul şi dăruirea depuse de către o întreagă generaţie în vederea înfăptuirii unităţii naţionale, efort care a dus la unirea provinciilor istorice ale Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu Patria şi, pe această cale, la constituirea României moderne.

Partajează această știre

Lasă un răspuns