MĂSURI PENTRU ASIGURAREA ASISTENȚEI MEDICALE ÎN CONTEXTUL CREȘTERII NUMĂRULUI DE INFECȚII CU 2019-nCoV

Spitalele publice din administrarea Consiliului Județean Hunedoara fac noi demersuri pentru asigurarea asistenței medicale de specialitate având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu 2019-nCoV pe teritoriul României.

Astfel, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Deva au fost dispuse măsuri suplimentare pentru a asigura spații de tratament, echipamente medicale și eficiența actului medical.

Concret, s-a stabilit numărul de paturi disponibile pentru secțiile de Terapie Intensivă și Boli Infecțioase, cu circuitele corespunzătoare, spații în care vor fi tratați pacienții cu 2019-nCoV, dar și identificarea de noi spații de tratare. În același timp, conducerea unității medicale a dispus asigurarea cu echipamente de protecție pentru personalul medical, a cantităților necesare de dezinfectanți, a termometrelor de distanță și a testelor rapide pentru coronavirus.

De asemenea, s-a decis dotarea suplimentară cu ventilatoare pentru secția de Terapie Intensivă, cu injectomate, perfuzoare automate, precum și achiziția unui aparat RT-PCR pentru testări coronavirus.

Au fost închiriate primele două containere care vor fi amplasate în incinta unității și, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, vor fi montate corturi militare pentru triajul pacienților care apelează serviciile medicale din cadrul Unității de Primiri Urgențe și Ambulatoriului de specialitate din cadrul SJU Deva (primul cort va fi montat sâmbătă).

S-a decis reprogramarea intervențiilor chirurgicale care nu reprezintă urgențe medicale și restricționarea accesului aparținătorilor.

Conducerea SJU Deva a făcut demersuri pentru asigurarea personalului medical din surse externe, precum și pentru colaborarea cu celelalte unități spitalicești în sensul găzduirii și tratării pacienților cu coronavirus.

La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad au fost luate măsuri pentru pregătirea spațiilor și a personalului medical pentru preluarea, găzduirea și tratarea pacienților.

Astfel, unitatea medicală are în dotare echipamentul complet de protecție pentru personalul care intră în contact cu persoanele spitalizate. Au fost achiziționate mănuși chirurgicale, combinezoane, măști, acoperitori de pantofi și capeline, aprovizionarea urmând a fi efectuată la începutul săptămânii 16-22 martie.

Au fost stabilite măsuri de prevenire și control a infecțiilor suspecte cu noul Coronavirus la personalul și pacienții din cadrul unității sanitare, aplicarea Precauțiilor Standard pentru toți pacienții, precum și punerea în aplicare a măsurilor de precauție specifice pentru infecțiile suspectate de 2019-nCoV.

La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu, a fost stabilit un circuit pentru pacienții care apelează la serviciile medicale care presupune protejarea împotriva infecțiilor prin igienizare și dezinfecție. Accesul vizitatorilor este strict interzis

În situația în care, la unitatea medicală se prezintă un pacient suspect de infecție cu 2019-nCoV, conducerea unității medicale a stabilit  un set de măsuri care trebuie urmate cu strictețe de personalul medical.

Pe lângă dotarea cu echipamente medicale de protecție, Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu asigură dezinfectanți atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. Triajul persoanelor care solicită servicii medicale se face pe baza unui chestionar completat pe propria răspundere. Pacienții internați au obligația de a nu părăsi incinta unității medicale.

Partajează această știre

Lasă un răspuns