Martie, luna „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii” în toată România și Republica Moldova

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață.

Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi sâmbătă, 28 martie 2020: Marșul pentru viață.

În București, Marșul pentru viață 2020 cu tema „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii” este organizat de Asociațiile „România pentru viață”, în parteneriat cu „Studenți pentru viață”.

Organizatorii locali sunt independenți unii de alții.

„Există 1001+ activități pro-viață care se pot organiza în comunități mai mari, mai mici sau foarte mici, printr-o instituție sau printr-un grup de prieteni și care pot dezvolta cultura pro-viață în aceste comunități. Dacă sunt persoane, organizații sau instituții care vor să organizeze astfel de activități în cadrul LPV, să ne contacteze și îi vom sprijini cu idei și materiale”, semnalează Alexandra Nadane, Președintele „România pentru viață”.

„Cu toții ne dorim să trăim într-o localitate pro-viață, într-o societate pro-viață, într-o lume care să sprijine în mod real copiii, femeile în criză de sarcină, părinții și familia. De aceea este foarte important să veniți la Marșul pentru viață și să invitați alături de voi colegii, prietenii și cunoscuții”, a transmis pentru Basilica.ro Alexandra Nadane.

S-au născut zeci se organizații pro-viață

Marșul pentru viață este cel mai mare eveniment pro-viață din România și Republica Moldova. Anul trecut a avut loc în 667 de localități.

În ultimii 10 ani, sutele de mii de participanți au avut un mesaj clar: societatea este așa cum ne-o construim, iar noi vrem să construim o societate care își sprijină femeile însărcinate și pe pruncii pe care îi poartă. Și implicarea a salvat vieți, remarcă Alexandra Nadane.

Din această mișcare socială s-au născut zeci se organizații pro-viață care zi de zi oferă informare și sprijin pentru ca femeile în criză de sarcină, copiii nenăscuți și cei născuți să se bucure de viață și de sprijinul comunității. Datorită participării la Marșul pentru viață, mulți oameni au decis să se implice. S-au creat rețele locale, centre sociale.

La nivel personal,  oameni care au înțeles consecințele lipsei de sprijin au fost capabili să spună la momentul potrivit femeilor și familiilor care aveau nevoie de sprijin:  „Nu sunteți singuri. Suntem alături de voi. Vă vom sprijini cu ce putem.” Și au sprijinit, iar criza de sarcină a fost depășită.

Marșul pentru viață este neconfesional și apolitic. Nu se cere interzicerea leagă a avortului, ci schimbarea inimilor față de femeile în criză de sarcină și față de copiii lor nenăscuți./www.episcopiadevei.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns