Mai avem viitor, într-o lume nebună, nebună?!

Când îți înveți copilul să trăiască cu necinstea și lipsa de respect și spui că este ,, șmecher” și plin de bani, poți să pleci la culcare. Nu mai aparții unei societăți curate, o societate cu viitor nici tu, nici copilul, nici nepoții. Idiotizarea maselor a fost o manevră care nu putea să existe decât prin manipulări și spălări de creiere.

Lumea de astăzi
Este o lume mediocră și falsă, care nu duce decât la lucruri rele. O lume care a uitat să transmită fericirea, buna dispoziție și iubirea sinceră. Lumea de astăzi este putredă din cauza chimicalelor pe care le mâncăm și le inhalăm zi de zi, și nu numai, inclusiv din cauza manipulărilor. O lume fără nici un rost, fără nicio direcție, debusolată, o lume fără logica existenței și a vieții. O lume care are sufletul putrezit și e atât de incapabilă, încât rupe foi din cărți importante, cu mesaje valoroase și scuipă pe jos semințe de floarea soarelui. Este ieftină și degradată!
S-a transformat într-un râu urât mirositor, într-o răutate fără margini. Tot ce se face, se face cu costuri exorbitante, cu trucuri ieftine, s-a transformat într-o lavă care vrea să ne sufoce, să ne înghită, să ne facă praf. Cu părere de rău, lumea nu mai pune importanță pe frumos, pe idei și proiecte care pot schimba viața spre bine. Capitalismul trebuie schimbat cu o alta formă de conducere și de supraviețuire a omenirii. O economie supracentralizată, clădită doar pentru profitul unora și sărăcia altora, este nocivă. Creșteri de prețuri când vor cei de la conducere.
Ziaristul Sorin Roșca Stănescu, un mare om de presă, spunea: ,,noi ne alegem guvernatorul și nu președintele”. Privind lucrurile de pe altă scală și citind printre rânduri, are dreptate. Noi nu mai suntem o țară, nu mai avem pământ, ape, sare, cărbune, curent electric, gaze naturale, fabrici, rezerve minerale. Acum se zvonește că acest guvern vinde Poșta, Portul Constanța, Hidroelectrica, CEC etc. Deci, ajungem la concluzia că nu mai avem nimic. Și atunci, Klaus Iohannis este „Guvernator” și nu președinte. Domnia sa a apărut sporadic la câteva mitinguri, unde nu au lipsit ,,jos PSD, să dispară PSD” și multe altele. Domnule Președinte, chiar alte cuvinte nu mai aveți decât despre PSD? Totuși, sunteți și președintele românilor care țin cu PSD. Cred și sigur, lumea s-a cam săturat de asemenea sloganuri. Doamna Dancilă, am spus demult, nu trebuia să candideze, trebuia lăsat altul. Acum vede multe carențe pe care le are, bâlbâieli în gândire și limbaj, confuzii de oameni, Ludovic cu Victor Orban și multe altele. PSD trebuie să înțeleagă că nu a făcut nimic din ce trebuiau să facă. S-au luptat cu un adversar care nu exista. Singurul lucru pe care ei au crezut că l-au făcut bine, au dat salarii mari nejustificate și fără surse de venituri. Dar și ei provin dintre oamenii din societate.

Se încurajează prostia!
Majoritatea oamenilor iubesc lucrurile ieftine, aleargă după ele, le cred importante și încurajează prostia. De cele mai multe ori, acești oameni se cred ceea ce nu sunt. Nu mai sunt la modă gândurile de valoare, ideile de a face ceva bun și util lor, adevărul și oamenii deștepți. Am văzut, de curând, că la un spital s-a adus un RMN. Cam târziu, față de alte zone ale țării care au luat-o înainte cu dotările și nu sunt zone dezvoltate. Am văzut politicieni prezenți acolo, de parcă se aduseseră ,, moaștele” nu știu cărui sfânt în județ. Politica și capitalul electoral nu se câștigă cu un RMN. Se câștigă cu realizări în a crea locuri de muncă, autostrăzi, care sa fie în realitate, nu numai pe hârtie. Din autostrăzile care au apucat sa fie construite, majoritatea au multe lucruri negative, iar 23 km au devenit muzeu, de râd multe popoare de noi, chiar și din îndepărtata Tanzanie ! Asta înseamnă că ne merităm soarta. Am transformat și autostrăzile în muzeu. Ne ascundem totdeauna după venituri foarte mari și multe favoruri, fără a da randamentul cuvenit societății, fără a fi în slujba cetățeanului.

Birocrații să nu fie în slujba banilor
Favorurilor, multelor spo­ruri, care nu au niciun răspuns logic. Unii merg în biserici nu ca să se roage, ci să impună preoților, contra unor sume de bani, ca fețele lor sa fie pictate pe pereții bisericilor. Ca sa fie lăsați să-și picteze chipurile pe pereți, acolo unde sunt sfinții, pentru politicienii respectivi este o fală. Ei au impresia că oamenii îi adoră atunci când îi văd acolo. Astfel de oameni sunt o rușine a societății. Dar, nu numai ei sunt vinovați. Vinovați sunt și preoții, care se lasă duși de nas de niște pierde-vară (primari, parlamentari, consilieri etc). Nu-i înțeleg nici pe preoții care le spun enoriașilor în biserică pe cine și ce trebuie să aleagă, mai ales când ei sunt de o religie, iar candidatul de altă religie. Oare nu cumva suntem oameni care nu mai avem raționament, oriunde am fi în societate? Societății nu-i plac oamenii care nu acceptă să fie ca păpușile de teatru, care nu se lasă conduși de minți goale, ce se limitează la idei simple. În momentul acesta, mă simt și sunt un ,,om fără țară”, un om care nu-mi mai găsesc locul și rostul, atunci când știu că pentru țara mea trebuie să dicteze ații. Doar declarativ și pe hârtie suntem un stat suveran. Prin ce se traduce această suveranitate, când poporul a plecat în toată lumea pentru un trai mai bun?

Am reușit să izgonim poporul
Fără să avem conflict armat în țară. Cei care am mai rămas aici, suntem manipulați de nici nouă nu ne vine să credem că mai suntem aici. Trebuie spus că societatea nu iubește sau nu agreează oamenii inteligenți, pe cei care vor să muncească mai mult, pe cei care au o influență pozitivă asupra sufletelor pierdute, printre cuvintele deșarte și fără sens. Ea ne vrea să fim cu creierul șters, să ne poată conduce, să ne taie aripile, apoi să ne arunce în infern, acolo unde nu există viitor. Societatea capitalistă este societatea care insistă să fim orbi, surzi și muți. Să nu cerem nimic, să dăm cât de mult societății și să sfârșim ca niște câini, morți de foame, fără un acoperiș, sau mai nou, cu o tonă de dosare prin parchete și tribunale. Este mai bine să fii analfabet, drogat, să ai o minte îngustă, un om incapabil care nu știe să se impună, dar este suficient să ai un corp bine lucrat. Și le convine de minune să nu știe să-și apere ideile, să îndure criticile și nedreptățile.

Avem păpuși vii, cu suflete goale
A avea un chip injectat și pictat cu ajutorul bisturiului, nu egalează cu frumusețea naturală. Numai intrușii pot vorbi, ei sunt cei care pot modela suflete, care pot întoarce oamenii din drumul ales greșit, care ne arată lucrurile cu adevărat importante și cu sens. Cei care cred în adevăr sunt îmbrânciți și puși la pământ. Visătorii creativi sunt crezuți nebuni, doar că datorită lor mai există atâtea opere extraordinare. La noi, vedete sunt cei care au practicat și practică prostituția de lux. Croitorii și croitoresele, frizerii și coafezele, cei care au un debit verbal puternic, bucătarii și spălătorii de vase, anumiți „băieți de cartier” care au șmecherit și furat. Vai de capul nostru, unde am fost și ce am ajuns! Noi, în acest moment, nu știm cifra exactă, câți mai suntem în țară, schimbam nu­mărul locuitorilor în funcție de cine este numit să câștige alegerile. Și iar o luăm cu prostia de la capăt, ca la români. Astea dau bine, chiar foarte bine. Oare noi mai avem demnitate, mai avem acel patrio­tism al nostru, că sensibilitate nu mai avem.

Îmbogățim minoritatea și sărăcim majoritatea
Capitalismul este bun pentru anumiți oameni, dar sunt niște reguli dure. Este greu de imaginat ca oamenii să mai poată supraviețui într-un dezmăț care se mărește de la o zi la alta. Toate aceste lucruri spuse în rândurile de mai sus, mă duc cu gândul că trăim într-o lume fără niciun pic de raționament uman, o lume care-și merită soarta în aceasta poziție în care ne aflam. Și nu trebuie să ne mai întrebam unde ajungem în viitor, pentru că viitorul a zburat demult și noi ne ducem pe tobogan așteptând, dar nu știm ce. Poate alte alegeri, alte chipuri cu alte idei, până ajungem acolo unde nu mai putem îndrepta absolut nimic. Și atunci, ne luam bocceluța și plecăm pe jos, ca Dumitru Dan, dar numai să plecăm, că rămânem chiar fără nimic.
Mai avem oameni, dar foarte puțini, care au putut și pot lăsa ceva în urma lor, iar aici nu mă refer la o casă și doi copii, ci la capodopere, idei, la amintiri, la lucruri minunate. Mințile deshidratate de cunoș­tințe se descompun în stupiditate.
Iar natura nu ar putea supraviețui doar într-o lume nesocotită. Luptăm cu prostimea, dar ni se fură și ultima șansă să demonstrăm că putem mai mult, că avem atât de multe spus, de făcut, de schimbat, de rezolvat. Iar concepțiile noastre au un rol important în evoluția omenirii. Oare în această societate de ce avem atâta prostie și, pe zi ce trece, se înmulțește? Oare oamenilor le mai place să fie oameni, sau ne prostim cu toții pentru un pumn de dolari sau euro?

Trebuie să revenim cu picioarele pe pământ!
Că nu mâncăm cu 10 guri și nu trăim 200 de ani. Noi în 30 de ani, nu am făcut nimic, ne-am furat căciula singuri. Am furat bogății, șine de cale ferată, bancomate, până și mașinile expuse în vitrine din străinătate (cazul Paris). Ne-am vândut pământul pentru a ne cumpăra BMW. Românul, cetățean de rând, nu a făcut nimic. A tăcut sau a participat la ,,șmecherii”. Nu a vrut să arate cinste, onoare absolut nimic (Florin Piersic ). Au vrut curve, vile, mașini de lux și să devină politician sau bugetar de lux. Toți oamenii onești suferă acum din cauza analfabeților ajunși să conducă instituții, companii și, de ce nu, ei se află și în componența statului.
Dar sper că românul știe ce este bine, că rău am văzut destul.

Cu multă, multă iubire!
Al dumneavoastră același om
Prof Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns