Laboratoarele TACOMI: Remedii naturale pentru a scăpa de retenția de apă

Retenția de apă din organism ne dă o senzație constantă de balonare, ne îngroașă talia, favorizează celulita și picioarele umflate și ne adâncește cearcănele matinale. Pe lângă toate aceste aspecte inestetice, în timp, retenția de apă poate duce la boli de inimă, hipertensiune arterială, tulburări renale și hepatice.

Posibile cauze ale retenției de apă

  1. Alimentație bogată în sodiu: sare de bucatarie, sos de soia, masline negre, masline verzi, salam, jambon afumat, somon afumat, branza sarata, biscuiti sarati uscati, ketchup.
  2. Lipsa activității fizice
  3. Dezechilibre hormonale
  4. Insuficiență renală
  5. Deficiențele unor minerale precum calciu și potasiu agravează simptomele retenției de apă în organism.

Ce măsuri putem lua pentru a reduce retenția de apă

  1. Consumul de diuretice naturale. Acesteaelimină lichidul acumulat în exces în țesuturi, contribuie la arderea grăsimilor și ajută organismul să se mențină în formă.
  2. Consumăm mai multe lichide. Organismul începe să rețină apă atunci când este deshidratat. Acest fapt favorizează instalarea edemului. Când organismul primește suficiente lichide, acesta iși activează în mod natural mecanismele de drenaj.
  3. Exercițiu fizic regulat.

Cele mai bune remedii naturale pentru combaterea retenției de apă

  1. Ghimbirul menține nivelul optim al potasiului din organism, contribuie la eliminarea lichidelor reținute în exces în organism, menține sănătatea rinichilor.
  2. Anghinarea și păpădia ajută la normalizarea colesterolului sangvin, reglează digestia și au efect detoxifiant.
  3. Coada-calului este de asemenea un diuretic natural având și efecte antiseptice și remineralizante.
  4. Cozile de cireșe stimulează rinichii să elimine excesul de apă din organism, ajutând astfel la reducerea țesutului adipos. În plus, contribuie la reducerea inflamației, combaterea alergiilor și prevenirea bolilor cardiace.
  5. Ceaiul verde este folosit de sute de ani pe post de diuretic, datorită conținutului de antioxidanți care detoxifică organismul și mențin sănătatea inimii.
  6. Castraveții au un conținut bogat în minerale. Acestea stimulează rinichii să elimine acidul uric.

În condiții normale, aspectul fizic armonios și sănătos este o alegere. Dacă analizăm toate listele pe care le-am făcut până acum împreună, ne vom da seama că toate au câteva elemente în comun:7,8 ore de somn pe noapte, exercițiu fizic regulat, minim 2 litri de apă pe zi, o alimentație bogată în fructe și legume și evitarea alcoolului și a tutunului. Deși se spune că repetiția este mama învățării, de multe ori, dacă auzim mult prea des o anumită informație, ajungem să nu o mai băgăm în seamă. Începând de astăzi suntem atenți la aspectele care contează și alegem să facem ceea ce este bine pentru noi. Mult succes!

Partajează această știre

Lasă un răspuns