.

ISU: Efectele cutremurului de marţi după-amiază

În urma cutremurului petrecut marţi, 14 februarie, ora 15:16, echipele ISU, care s-au aflat în teren în urma convocării Grupei Operative, au efectuat recunoașteri și verificări pentru identificarea pagubelor materiale, semnalate prin 112 sau prin observare directă în localitățile Deva, Simeria, Hunedoara, Brad, Orăștie, Geoagiu, Geoagiu Băi, Petroșani, Petrila, Aninoasa, Călan, Hațeg, Vulcan, Lupeni, Uricani, Ilia, Dobra și Criscior.

Totodată, militarii ISU Hunedoara au purtat discuții cu populația, fiind transmis mesajul de păstrare a calmului, concomitent cu informarea acestora referitoare la faptul că, la nivelul județului Hunedoara, nu au fost semnalate pagube sau victime.

Au fost contactați toți responsabilii pentru funcționarea barajelor hidrotehnice sau a altor construcții tehnologice și nu s-au semnalat pagube sau avarii.

La dispeceratul integrat 112, au fost înregistrate 29 de solicitări de solicitări dintre care:

– 15 pentru prim ajutor (atacuri de panică), cele mai multe (7) fiind din municipiul Vulcan, 2 din Deva, 2 din Hunedoara, 3 Petroșani și 1 Lupeni

-14 apeluri au fost pentru anunțarea de pagube materiale produse de cutremur: 1- Hunedoara, 1 Aninoasa, 3 Petroșani, 3 Vulcan, 2 Simeria, 1 Lupeni, 1 Uricani, 1 Sălașu de Sus și 1 Deva.

A fost convocat, pentru miercuri, ora 10.00, „Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de cutremure”, din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a constata, analiza și pentru a stabili măsurile care se impun ca urmare a efectelor cutremurului din această după amiază.

De asemenea, membrii grupului de suport tehnic vor verifica toate locațiile din județul Hunedoara unde au fost semnalate efecte asupra construcțiilor, le vor centraliza și apoi vor stabili măsurile care se impun în astfel de situații.

Autoritățile fac apel la calm: Patrați-vă calmul! Panica face mai multe victime decât situația de urgență în sine.

ISU Hunedoara informează populația județului că informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, se pot afla de aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI

ATENȚIE! În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate