Întâlnire „ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL ÎN JUDEȚUL HUNEDOARA”, la Prefectură

La Instituția Prefectului a avut loc astăzi, organizată de prefectul Călin Petru Marian,  o întâlnire de lucru în cadrul proiectului pentru dezvoltarea învățământului DUAL în județul Hunedoara.

Principalul obiectiv al proiectului este creșterea numărului de clase pentru învățământ dual, începând cu anul școlar 2021 – 2022 și informarea tinerilor care doresc să se specializeze în meserii cerute de piața muncii, despre ofertele școlare în acest domeniu.

Finalizarea cu rezultate bune a proiectului va aduce un important avantaj în primul rând absolvenților dar și agenților economici care au nevoie de forță de muncă bine pregătită.

La discuții au participat subprefectul Oana Andreea Biriș, reprezentanți ai Primăriei  municipiului Deva, ai Camerei de Comerț și Industrie Hunedoara și manageri ai unor firme din județ.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar și ai Liceului Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva au prezentat invitaților oferta școlară pentru acest tip de învățământ și proiectul de dezvoltare: „Școală și carieră – Fii meseriaș”.

     Din partea companiei „DEDIENNE ROUMANIE”, Teodora Tarog,  manager al firmei „CTS România”-Deva, care face parte din echipa de implementare a proiectului în județul Hunedoara, a prezentat rezultatele unei inițiative similare, dezvoltată de compania franceză în municipiul Făgăraș, sub denumirea: „Școală de excelență, pașaport pentru viitor”.

    Managerii agenților economici, care vor fi beneficiarii pregătirii tinerilor în diferite meserii, s-au arătat interesați de dezvoltarea unui astfel de sistem de învățământ tehnic și s-au oferit să sprijine inițiativa Prefecturii și a Inspectoratului Școlar.

    La forma de studiu profesional de tip „Dual”, cursanții pot beneficia de bursă iar la final de posibilitatea semnării unui contract de muncă.

Totodată, agentul economic are posibilitatea de recrutare a tinerilor calificați cărora, pe timpul școlii, le sunt acoperite o parte din cheltuielile de studiu (burse) și li se oferă posibilitatea de a efectua practica de specialitate în spațiile de producție ale firmelor partenere.

    Pregătirea teoretică și tehnică este asigurată de unitățile de învățământ implicate în acest tip de pregătire profesională.  

Partajează această știre

Lasă un răspuns