Mai multe școli și grădinițe din municipiul Deva se află în plin proces de reabilitare și modernizare pe fonduri europene.
Infrastructura și calitatea actului educațional sunt prioritare pentru administrația publică locală și implicit pentru primarul municipiului Deva.Cu bani europeni sau de la bugetul local, unitățile de învățământ devene sunt aduse la standarde europene.
Un exemplu este și locul de joacă exterior amenajat în curtea Colegiului Național ,,Regina Maria” Deva.
Acesta este destinat preșcolarilor de la cele 4 grupe ale Grădiniței cu Program Prelungit care aparține unității de învățământ. Cei 100 de copii se pot bucura de facilitățile oferite de această investiție.
,,Până la forma finală, constructorul a executat diverse lucrări necesare printre care: racordare la canalizare, trotuar, montare rigolă de colectare a apelor pluviale, alee de acces încadrată cu borduri, realizare infrastructură din balast etc. Locul de joacă are suprafață din tartan turnat și are montate: carusel rotativ cu băncuță, două complexuri de joacă, figurine pe arc delfin și gărgăriță, balansoar cu figurine pe arc, hinte cu câte 2 locuri, bănci de lemn pe cadru metalic, căsuță în formă de ciupercă, masă copii tip floare cu scaune, panou interactiv, coșuri de gunoi”, afirmă Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva. Investiția totală pentru acest loc de joacă (proiectare, studiu de fezalibilitate, lucrări de amenajare, montare echipamente de joacă) este de 434.828, 89 de lei. Banii au fost alocați de la bugetul local al municipiului Deva.
,,Locurile de joacă sunt ideale pentru practicarea sportului, socializarea între micuți, pot îmbunătăți calitatea procesului de învățare. Timpul petrecut în astfel de spații de joacă este benefic pentru copiii noștri care merită condiții de calitate”, este de părere primarul Nicolae-Florin Oancea.
Edilul a anunțat că au început și lucrările de modernizare a locului de joacă din Parcul Cetate Deva.