Încotro ne îndreptăm? Oare umanitatea este în anarhie?!

„Va veni vremea ca oamenii să înnebunească. Când vor vedea pe cineva că nu înnebunește, se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor” – Sf. Antonie cel Mare.

Noi trecem printr-un proces de schimbare ca umanitate, care presupune evoluția ca nivel de conștiință și indiferent cine ești, ce cunoaștere ai, ce realizări ai, indiferent că ai ajuns un gen de învățător spiritual/speaker motivațional/ lider în zona dezvoltării personale sau nu, noi toți vom trece prin provocări majore, noi toți vom fi obligați să ne confruntăm cu părțile cele mai întunecate ale Umbrei noastre. Noi toți ne vom confrunta la un moment sau altul cu acele părți atât de întunecate din noi, încât le-am împins adânc în interior și cu acele părți pe care credeam că le-am vindecat, dar care nu sunt vindecate. Ele vor ieși la suprafață, este inevitabil.

Ca atare, este esențial să practicăm smerenia, autenticitatea, discernământul. Iar pentru cei care sunt învățători spirituali/ lideri în zona dezvoltării personale asta este foarte dificil, pentru că smerenia și autenticitatea presupun să împărtășești cu cei cu care lucrezi și punctele tale slabe, să te arăți vulnerabil, astfel încât să le arăți că ești și tu om, că ai și tu părțile tale întunecate, că mai ai și tu de lucrat cu tine însuți, că uneori și ție ți-e greu, că uneori și tu ai dificultăți în a respecta principiile pe care le predai altora.  

 Desigur, este necesar să respectați anumite limite în a împărtăși celor cu care lucrați câte ceva despre provocările personale, fiindcă sunt lucruri care trebuie ținute pentru voi și pentru cei apropiați, însă este important să vă prezentați la modul autentic în fața celor care vă ascultă, să vă smeriți, să nu prezentați o imagine care dă bine, dar care reprezintă o minciună, doar din dorința de a-i face să creadă pe ceilalți că sunteți la un nivel mai înalt decât cel la care sunteți cu adevărat.

Eu văd în jur mulți învățători spirituali și lideri din domeniul dezvoltării personale care funcționează din egoul lor spiritual, care prezintă o imagine care este departe de ceea ce sunt ei cu adevărat. Și fac asta pentru că vor să pară mai evoluați decât sunt cu adevărat, iar cei care-i urmăresc/ fac cursuri cu ei/ lucrează cu ei se simt inferiori, îi urcă pe un piedestal și cred că nu vor ajunge niciodată să fie atât de buni/ evoluați/ spirituali pe cât sunt ei.

Oare în ce lume trăim?

Mulți învățători spirituali și lideri din domeniul dezvoltării personale sunt o persoană atunci când se află în public și sunt o cu totul altă persoană în spatele ușilor închise. Oare în ce țară trăim?  În ultimul timp se întâmplă evenimente care de care mai ciudate, evenimente care în alte vremuri nu s-ar fi întâmplat…jafuri, droguri, violuri, crime, căsătorii între aceleași sexe etc. etc. În ce lume trăim, de ce primează această violență… de ce oamenii nu încearcă să devină mai buni, mai altruiști, mai…umani??? Cred că depinde foarte mult și de vulnerabilitatea legislației, legile sunt prea permisive, prea „moi”… Avem nevoie de legi noi, de conducători cu mână forte, de oameni cinstiți și onești în posturi de conducere, avem nevoie de o speranță de mai bine în viața noastră și în viața copiilor noștri…Avem nevoie de ,,fețe bisericești  cu adevărat slujitori ai lui Dumnezeu”. Pe când oare ?

Nu mai urcați pe nimeni pe un piedestal, nu mai credeți că unii oameni vă sunt superiori doar pentru că știu mai multe decât voi într-un domeniu sau altul! Nimeni nu vă este superior, indiferent ce știe. Niciun învățător spiritual nu este deasupra voastră, nu vă mai uitați de jos în sus la nimeni!

În această lume 3D în care am trăit noi am fost programați să facem ce ni se spune că „trebuie” să facem, să-i ascultăm fără să crâcnim pe cei pe care îi credem mai presus de noi, doar pentru că ei au o funcție, un titlu, o poziție în societate/ structurile statului, un statut de învățător spiritual etc. Am fost învățați să privim de jos în sus către cei care reprezintă „autoritățile” și să respectăm orbește regulile pe care le stabilesc/ impun „autoritățile”, inclusiv în domeniul dezvoltării personale/ spiritualității, dar acest mod de a funcționa se va prăbuși. Și dacă sunteți printre cei care „au urcat pe un piedestal” anumiți oameni, pentru că îi credeți mai evoluați/ spiritual decât voi, pentru că voi credeți că vă sunt superiori, veți vedea în curând că „soclul” lor se va prăbuși. În lumea asta sunt o mulțime de persoane care se cred buricul pământului, cărora le place să fie în centrul atenției, să aibă parte la laudele/ aplauzele/ osanalele celor din jur, care cred că dacă au o funcție/ poziție/ situație financiară/ statut social/ niște realizări în domeniul profesional/ o anumită Cunoaștere/ o mulțime de urmăritori sau de vizualizări, sunt mai presus de restul oamenilor. O mulțime de oameni care cred că sunt „mai speciali” decât alții, o să fie aduși cu picioarele pe pământ în următoarea perioadă, iar cei care îi „venerau” vor vedea că ei nu sunt așa cum încercau să pară că sunt. O mulțime de falși profeți din domeniul dezvoltării personale/ spiritualității vor păți același lucru, se va dovedi că sunt găunoși. Unii oameni doar visează povești, iar alții le trăiesc cu adevărat. Unii riscă și pierd, alții riscă și câștigă. Iar alții abandonează din prima.

Viața este ca un joc

 Niciodată nu-ți vei da seama cu adevărat unde se termină viața și unde începe jocul, pentru că jocul face parte din viață, iar visele cu realitatea cel mai adesea se suprapun. Nu există adversar, te lupți tu cu tine; varianta ta bună cu varianta ta proastă; înger cu demon, răi cu iad; lumină cu întuneric. Nu există mereu același câștigător; azi râzi, mâine plângi, poimâine nu ți se întâmplă nimic interesant, iar peste o săptămână viața ta e dată peste cap de nu mai ști nici cum te cheamă. Se numește adrenalina simțurilor. Nu te plângeai tu că nu vrei să ai o viață plictisitoare?  Și totuși, se spune că la sfârșitul vieții cel mai mult vom regreta nu ceea ce am făcut, ci ceea ce ne-am fi dorit să facem, dar n-am avut suficient curaj. Iar atunci vom avea curaj dar, din păcate, nu vom mai avea timp. Unii vor confort, liniște și stabilitate, alții vor nebunie și senzații intense.

Indiferent ce alegi, fă-o din toata inima!

Rațiunea e bună, dar nu te face fericit iar inima, urmeaz-o mereu! EA nu minte niciodată!” O sa redau mai jos câteva întrebări care circulă în media, unde rațiunea a apus de mult, predomină banii și violența.

1. De ce Ucraina e îndreptățită să solicite recuperarea Crimeii și tot occidentul o sprijină, iar România nu este îndreptățită să solicite recuperarea Basarabiei, a Bucovinei de Nord și a Bugeacului, iar patrioții care cer acest lucru sunt puși la zid ?

2. De ce Croația (țară de tranzit a emigranților spre Europa) e primită în Schengen și România (care nu are nicio legătură cu rutele de tranzit), nu ?

3. De ce ungurii, austriecii (și toate celelalte țări membre UE) beneficiază de avantajul de a merge în SUA fără viză, chiar și în condițiile în care sunt pe față pro Rusia, iar românii, mari pro americani, nu ?

4.De ce americanii au voie să vină în România fără viză, dar românii nu au voie să meargă în SUA fără viză ?

5.De ce legea dezincriminării abuzului în serviciu dată de Dragnea era rea, iar aceeași lege dată de Ciucă e bună ?

6. De ce pentru agricultorii din Polonia, Ungaria, Bulgaria, afectați de importurile masive de cereale din Ucraina,  se acordă ajutoare mari, iar pentru români, cele mai mici?

7. De ce subvențiile de la UE pentru agricultorii din Franța, Germania, Italia, Polonia etc. sunt de 2-3 ori mai mari decât subvențiile pentru agricultorii români?

8 . De ce polonezii și germanii au voie să dezvolte termocentrale pe cărbune, iar românii, nu?

9. De ce în Austria, Germania, Franța și multe alte țări europene, corporațiile nu au voie să își transfere profiturile în off shore-uri, iar în Romania au voie?

10 De  ce Schweighofer nu are voie să taie pădurile din Austria, dar are voie să taie pădurile din România?

11.De ce Ungaria, Germania etc. au voie să dezvolte relații economice puternice cu China, iar România nu are voie?

12.De ce în România prețul la energie, mâncare, combustibili etc. trebuie să fie la fel ca în UE, iar salariile și pensiile, ca în Africa ?

13.De ce pentru unii, mumă și pentru români mereu doar ciumă ?

Răspunsul e simplu – pentru că acest popor e o MINUNE !

Doar o minune poate explica atâta toleranță la jaf, nedreptate, dispreț, ură și umilință…”Așa suntem noi romanii…toleranți, iertători, cu multe calități.



Așa sunt eu

Sunt un om fericit pentru fiecare zi, pentru fiecare început, pentru fiecare clipă, pentru fiecare rază de soare, pentru adierea blândă a vântului, pentru picătura de ploaie, pentru inima mea zburdalnică, pentru fiecare vis împlinit, pentru tot ce este bun şi frumos pentru tot ce mă înconjoară. Sunt omul care trăieşte liber, după bunul său plac. Sunt şi trăiesc așa cum sunt. Sunt omul cu bune şi cu rele, sunt omul cu calităţi şi defecte, sunt omul cu slăbiciuni, cu temeri, dar plin de curajul de a înfrunta furtunile vieţii, omul cere ştie să piardă, dar şi să câştige. Nu sunt aşa cum cineva crede că trebuie să fiu. Sunt ceea ce sunt. Mă concentrez doar pe propria evoluţie. Şi mai mult, nu doresc să devin un produs al societăţii în care trăiesc, să mă compar cu cei din jur. Realitatea celor ce mă înconjoară este doar a lor. Fiecare avem propriul ritm de viaţă. Cei ce mă iubesc şi pe care-i iubesc se pot bucura de întreaga mea afecţiune, iar pentru curioşi şi cei ce mă detestă am totală indiferentă, cu atât mai mult cu cât ştiu prea bine criteriile după care se pun etichete. Etichetele se pun de acele persoane care-şi fac viaţa nefericită, cei care nu se mulţumesc cu ceea ce sunt şi ceea ce au, care nu pot să-şi trăiască propria viaţă căutând să o trăiască pe a celuilalt, considerându-se ”Dumnezeul care poate manipula”.  Fericirea, realitatea și împlinirea vine din frumuseţea interioară a fiecăruia. Fericirea este ochiul care vede doar frumosul, fericirea este acceptarea tuturor întâmplărilor de fiecare zi Fericirea este motivul pentru care zâmbesc, pentru care iubesc, pentru care trăiesc.

În fiecare zi sunt fericit! Fiţi şi voi! E gratis! Doar atât mai avem, ,,zâmbetul’’. M-am săturat să scriu de ,,jefuitori ,cotropitori, trădători și de ”jigodism”, care în zilele noastre se numește ,,adevărul jefuitorilor”. Fiți români cu adevărat!

P.S. Așteptam campania electorală. O sa vedeți aceeași ”mincinoși”, fără scrupule.

Al dumneavoastră, același,

Prof. Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns