.

Incendii în lanţ, în Valea Jiului, în această noapte

Pe parcursul nopții, pompierii militari din cadrul Detașamentului Petroșani, cei ai Gărzii de Interveție Lupeni și SMURD Vulcan au fost solicitați pentru stingerea a 3 incendii.
• Astfel, primul incendiu semnalat prin apel la numărul unic de urgență 112, a avut loc la Aninoasa.
La locul solicitării s-au mobilizat pompierii din Petroșani cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și echipajul SMURD Vulcan, constatând faptul că incendiul se manifesta la coșul de fum al unei case.
În cel mai scurt timp, incendiul care a avut drept cauză de producere – coșul de fum necurățat, a fost stins și astfel pagubele materiale au fost reduse.
• În jurul orei 01.00, pompierii petroșeneni au fost alertați de producerea unui incendiu într-o fostă școală din municipiu. La sosirea echipajelor de intervenție la fața locului, focul se manifesta într-o sală de clasă de la etajul 2 al clădirii, cu reale posibilități de propagare la celelalte încăperi și la acoperișul școlii.
Pompierii au acționat timp de 2 ore în acest caz și din fericire, nicio persoană nu a fost surprinsă de eveniment.
Pentru misiune au fost alocate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind – focul deschis în spații închise.
• La ora 06.30, pompierii din Lupeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, la o casă parohială din cartierul Bărbăteni, unde cel mai probabil, din cauza unui mijloc de încălzire lăsat nesupravegheat, a izbucnit un incendiu care s-a manifestat la podul locuinței.
Echipajele operative au acționat cu promptitudine și au lichidat incendiul în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.
❗ Odată cu răcirea vremii, incendiile izbucnite în locuințe sunt tot mai dese.
𝐒𝐭𝐚𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐚 𝐧𝐞 𝐚𝐫𝐚𝐭ă 𝐟𝐚𝐩𝐭𝐮𝐥 𝐜ă 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐮𝐳𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭ă 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝ă 𝐬𝐮𝐧𝐭: 𝐜𝐨ş𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐟𝐮𝐦 𝐝𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐬𝐚𝐮 𝐧𝐞𝐜𝐮𝐫ăţ𝐚𝐭𝐞, 𝐟𝐨𝐜𝐮𝐥 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬, 𝐦𝐢𝐣𝐥𝐨𝐚𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 î𝐧𝐜ă𝐥𝐳𝐢𝐫𝐞 𝐧𝐞𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚𝐯𝐞𝐠𝐡𝐞𝐚𝐭𝐞 ș𝐢 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚ţ𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚𝐬𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬𝐚𝐮 𝐢𝐦𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐳𝐚ț𝐢𝐢.
👩‍🚒👩‍🚒 Salvatorii sunt mereu la datorie pentru a vă sări în ajutor, însă un comportament preventiv vă poate proteja de evenimente dezastruoase.
ℹ️ De aceea, vă recomandăm să respectați următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:
📌-Asigurați verificarea, curățarea și repararea, dacă este cazul, a coșurilor de fum de către o persoană autorizată;
📌-Nu folosiți alt material combustibil decât cel care a fost destinat mijlocului de încălzire;
📌-Nu aprindeți focul utilizând lichide inflamabile;
📌-Nu folosiți soba decât cu ușița închisă și evitați supraîncărcarea acesteia;
📌-Așezați o taviță metalică în fața sobei, în dreptul ușiței;
📌-Nu asezați în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
📌-Stingeți focul din sobă înainte de a părăsi locuința;
📌-Nu încărcați soba cu lemne înainte de culcare şi nu lăsați arzătorul aprins la sobele cu gaze naturale pe perioada de noapte, nesupravegheate;
📌-Aruncați cenuşa și jăratecul în gropi sau recipiente metalice special destinate acestui scop și amplasate la distanță de siguranță față de clădiri sau obiecte combustibile;
📌-Verificați integritatea aparatelor și mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparați-le cu ajutorul unui specialist;
📌-Nu asezați aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;
📌-Nu asezați materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;
📌-Decuplați aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuința;
📌-Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcțiune;
📌-Este interzisă folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, poduri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile;
📌-Afumătorile se confecţionează din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi se amplasează independent de celelalte construcţii din gospodărie.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate