.

În prim plan: conservarea și protejarea mediului înconjurător

Și la Școala Gimnazială Băcia în anul școlar recent încheiat s-au desfășurat multiple activități cultural artistice și care s-au bucurat de reale succese.

– Doamna prof. Bianca WOLLNER (foto) în calitatea dvs. de consilier educativ al acestei unități școlare, punctați-ne una dintre aceste activități pe care dvs. ați apreciat-o în mod deosebit:

– Luna aprilie a fost cea care a marcat o schimbare, o revenire la ceea ce ne este oferit natural, ceea ce nu este contrafăcut și, mai ales, nepoluat: aer, apă, sol, plante, animale. În această lună, ziua de 22 s-a evidențiat ca având rezonanță. A fost data la care statele membre ale O.N.U. au sărbătorit Ziua Planetei Pământ, dar și Ziua Internațională a Mamei – Pământ.

În ziua de 22 aprilie 2024, împreună cu elevii claselor a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială Băcia, ne-am organizat pentru a celebra Ziua Pământului. Elevii au fost îndrumați de dl profesor de geografie Remus Caranfil și de dna profesor de biologie, Loredana Pasc, spre a realiza un proiect care a cuprins:

  • Dezbatere pe tema conservării și protejării mediului înconjurător: În cadrul unei discuții despre mediul înconjurător, elevii au menționat idei despre importanța protejării mediului.
  • Identificarea unor activități care au impact pozitiv sau negativ asupra mediului înconjurător: Elevii au identificat activități din viața de zi cu zi, activități care au fost grupate în funcție de impactul pe care îl au asupra mediului.
  • După identificarea activităților și gruparea acestora în funcție de impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător, elevii și profesorii au realizat un afiș cu planeta Pământ. Pe afiș au fost realizate desene în funcție de activitățile identificate la punctul anterior. Elevii au realizat pe carton un desen cu planeta Pământ pe care l-au împărțit în două părți egale. Pe fiecare parte a afișului a fost trecută o activitate care ajută la conservarea și protejarea mediului înconjurător.

Așa cum reiese din imaginile alăturate, copiii s-au implicat cu pasiune și dăruire.

Au consemnat Ioan Vlad și Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate