IN MEMORIAM: Personalități ale sportului hunedorean

… Gelu SIMOC – hunedoreanul căruia în anul 2013 i s-a acordat titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului Hunedoara este plecat mult prea devreme dintre noi și se află pe unul din scaunele aflate în „tribuna arenei” cerești.

Pentru el, idealul a fost un vis, un dor, un gând, o lumină care l-a călăuzit și o stea călăuzitoare; în concluzie, să-și facă datoria, să-și împlinească chemarea.

… Pe acest fond am stat de vorbă cu soția sa, Clara SIMOC, care cu ochii umeziți de durerea despărțirii, ne-a spus în exclusivitate: „Toți cei care l-au cunoscut pe Gelu știu că în gândul și inima sa, tot ce-a făcut pentru fotbalul hunedorean era ca acest sport să reprezinte cu cinste orașul de pe Cerna. A colaborat cu antrenori de legendă care s-au impus în fotbalul mondial.

El a dorit să creeze o autentică școală de fotbal la Hunedoara.

            Gelu s-a născut în satul Rădulești, comuna Dobra, județul Hunedoara.

            A început să lucreze la CSH secția laminoare, apoi a urmat cursurile Academiei de Studii Economice din București, unde a fost coleg cu Mircea Lucescu.

            S-a întors la Hunedoara, la CSH și a intrat cu speranță și curaj în frumoasa „lume” a fotbalului. 

            Activitatea profesională și-a desfășurat-o în peste 32 de ani în cadrul CSH dintre care  25 de ani ca șef de compartiment Organizare – Personal – Salarizare.

            A fost numit în conducerea Clubului „Metalul” Hunedoara care apoi s-a transformat în „Corvinul” Hunedoara. Era unul dintre cei 28 de fondatori ai Fotbal Clubului „Corvinul”.

            Prin pasiune, a reușit să devină unul dintre cei mai cunoscuți conducători de club din România, militând pentru o continuă afirmare a fotbalului hunedorean.

            În calitatea sa de președinte al Clubului „Corvinul” a fost omul care l-a convins pe Mircea Lucescu să vină la Hunedoara și a avut inițiativa de a transfera la Hunedoara pe Radu Nunweiller, Florea Dumitrache, Dumitriu IV,  Iordan Angelescu etc.

            Totul a fost în dorința formării unei echipe competitive, care să aducă bucurie și satisfacții iubitorilor de fotbal.    

            A reușit să formeze și o generație de excepție cu fotbaliști hunedoreni: Klein, Gabor, Petcu, Nicșa, Andone, Mateuț, Văetuș, Rednic și Dubinciuc.

            Ba mai mult, s-a ocupat și de formarea profesională a jucătorilor, așa încât mulți dintre aceștia și-au terminat studiile superioare.

            … Pot spune că, soțul meu a trăit în credință și speranță, viața fiindu-i o taină adevărată și statornică”.

Au consemnat Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș  

Partajează această știre

Lasă un răspuns