La 28 ani de la dispariția lui Michael Klein, Primăria municipiului Hunedoara a marcat momentul prin depunerea unei coroane la bustul fotbalistului corvinist.
Ca în fiecare an, în 2 februarie, la bustul regretatului sportiv, situat la intrarea în complexul sportiv ce-i poartă numele, depunem o coroană de flori în memoria fotbalistului pentru care Hunedoara era „acasă”!
Sunt 28 de ani de când Mișa Klein a plecat dintre noi.
Michael Klein, cunoscut și ca Mișa Klein, s-a născut la 10 octombrie 1959, în Amnaș (județul Sibiu). A fost un fotbalist român de etnie germană care a jucat la echipele de club Corvinul Hunedoara,
FC DINAMO BUCURESTI și KFC Uerdingen 05.
A debutat în echipa națională a României în luna septembrie a anului 1981. A jucat aici 90 de meciuri în care a marcat 5 goluri. Ultima dată a jucat în echipa națională a României în noiembrie 1991. La Corvinul Hunedoara, Klein a activat între anii 1977 – 1988.
Timp de zece ani, Michael Klein a fost căpitanul echipei hunedorene. În această perioadă, a jucat 313 meciuri și a marcat 37 de goluri. În anul 1989, Mișa Klein s-a transferat la Dinamo, devenind în scurt timp liderul echipei. În Cupele Europene a jucat 13 meciuri și a marcat 2 goluri.
Din păcate, eforturile uriașe din teren l-au costat un infarct și chiar viața – Mișa a murit pe teren, în data de 2 februarie 1993. Stadionul echipei Corvinul Hunedoara îi poartă astăzi numele, iar în centrul orașului are o statuie în mărime naturală.
În fiecare an, în data de 2 februarie, sportivi, suporteri, prieteni, rude și oficialități participă în Hunedoara la evenimentele organizate în memoria fotbalistului plecat prea repede dintre noi. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, anul acesta nu putem organiza niciun eveniment, însă vom depune o coroană de flori în memoria celui care a fost Mișa Klein și ne vom gândi la el, așa cum o facem în fiecare an.
Despre Mișa Klein, fostul președinte al clubului Corvinul Hunedoara, Gelu Simoc, spunea că era foarte muncitor, dar a avut și talent. Ara terenul. El era mijlocaș stânga, dar la Dinamo l-au făcut fundaș stânga. Ce însemna pentru Klein fundaș stânga? Toată partea aceea a terenului era a lui. El putea să meargă de pe fundul terenului până în poarta cealaltă, unde centra. Avea o disponibilitate fizică extraordinară, putea rezolva jumătate din teren și îi trăgea și pe alții după el. De aceea s-au și bătut pentru el. Era cel care îi mobiliza în teren. Trăgea el, dar îi ducea și pe ceilalți după el”, a povestit în urmă cu câțiva ani Gelu Simoc despre Michael Klein.
„Pentru municipiul Hunedoara, Mișa Klein este un nume. Chiar și la aproape trei decenii de când s-a stins, ne amintim de el și o vom face cât vom trăi. Complexul sportiv îi poartă numele și noul stadion pe care vrem să îl construim la Hunedoara îi va purta, de asemenea, numele, pentru că eroii nu mor niciodată”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.
#acasăLaHunedoara