HUB de IT în municipiul Deva

Trei firme de IT vor să-şi dezvolte activitatea în municipiul Deva.

Trei firme de IT sunt interesate să-şi dezvolte activitatea în municipiul Deva, în clădirea de birouri în care ar fi urmat să fie Palatul Administrativ al judeţului Hunedoara. Este vorba despre blocul turn din centrul oraşului, în zona Parcului Opera, clădire care, din lipsă de fonduri, a rămas nefinalizată din anul 2007.

Potrivit primarului Florin Oancea, administraţia locală are în plan să preia clădirea şi să finalizeze investiţia, în condiţiile în care construcţia aparţine, în diferite cote, Primăriei Deva, Consiliului Judeţean Hunedoara, Prefecturii şi Direcţiei Judeţene de Statistică.

„Sunt trei firme de IT care sunt interesante şi ai căror reprezentanți m-au abordat după ce au aflat că Primăria Deva intenționează să preia Palatul Administrativ. Clădirea se află în proprietatea Consiliului Județean, a Prefecturii și a Direcției de Statistică. Noi am făcut toate demersurile legale pentru preluare. Mai avem nevoie, pentru Prefectură, de o hotărâre de Guvern care sperăm că va intra, în luna februarie, pe ordinea de zi a ședinței Executivului”, a declarat miercuri primarul municipiului Deva.

După preluarea integrală a clădirii, ea va fi inclusă într-un program de reabilitare, începând cu acest an.

Primarul a mai spus că firmele de IT interesate pentru dezvoltarea şi relocarea activităţii în Deva sunt din Bucureşti şi Cluj – Napoca, acestea urmând să-şi prezinte public intenţiile de relocare în cursul lunii martie.

„Vrem să creem o zonă de IT cu adevărat profesionistă, în care tinerii deveni, și nu numai, să poate să-şi desfășoare activitatea pe acest segment, astăzi descoperit în Deva. Este un mare plus pentru municipiu”, a apreciat Oancea.

Clădirea cunoscută de localnici sub numele de Palatul Administrativ este situată în centrul oraşului şi a fost construită după un proiect din anul 1992. Imobilul are 14 etaje şi o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi.

Lucrările principale au început în urmă cu 20 de ani şi au costat circa 7 milioane de euro, până în anul 2007, când construcţia s-a oprit din lipsa fondurilor.

Partajează această știre

Lasă un răspuns