Gimnastică aerobică: Două gimnaste din Deva participă la Mondialele din SUA

Jocurile Mondiale reprezintă, într-un fel, cealaltă fațetă a Jocurilor Olimpice, constituindu-se într-un moment sportiv internațional extraordinar, care se desfășoară la fiecare patru ani, în anul care urmează fiecăror Jocuri Olimpice de vară.
Organizate pe parcursul a 11 zile – sub conducerea International World Games Association (IWGA), o organi­zație non-profit care este compusă din 37 de federații sportive internaționale și recunoscută de CIO -, Jocurile Mondiale reprezintă apogeul pentru 4000 dintre cei mai buni sportivi ai lumii în 36 de sporturi unice, multidisciplinare, generând o expunere la nivel mondial pentru sporturile din program, precum și o scenă foarte vizibilă pentru sportivi din peste 100 de țări.
Peste 600 de medalii vor fi acordate, inclusiv 200 de aur pentru campioni. Jocurile Mondiale 2022 vor genera, conform organizatorilor, un impact economic estimat la 256 de mili­oane de dolari. Cu ocazia celei de-a 40-a aniversări a Jocurilor Mondiale, aceasta va fi prima ediție a evenimentului care va fi găzduită în Statele Unite de la inaugurarea Jocurilor Mondiale de la Santa Clara, California, în 1981. Peste 4000 de sportive Așadar, 10 zile de competiție, 36 de sporturi în program, 4.000 de sportivi, peste 100 de țări prezente la evenimentul, care va sărbători cea de-a 11-a ediție în această vară, este o necesitate!
Competiția de gimnastica aerobică se va desfășura în Legacy Arena, începând din 12 iulie, la care vor fi prezenți și 11sportivi români care vor concura pe 12-13 iulie în probele de Grup, Trio, Cuplu și Aerobic Dance. Calificările au avut loc anul trecut la campionatelor mondiale, doar primii 6 clasați obținând biletele pentru concursul din Statele Unite. România, Italia și Ungaria sunt singurele țări cu reprezentanți în toate cele 4 probe.
Daria Mihaiu și Mirela Frîncu ambele legitimate la LPS Cetate Deva), Miruna Iordache, Sarmiza Niculescu, Sandra Dincă, Gabriel Bocșer, Daniel Țavoc, Mihai Alin Popa, Darius Branda, Leonard Manta și Antonio Surdu vor participa la o competiție la care România a câștigat, începând cu 2001, 15 medalii (5 de aur, 8 de argint și 2 de bronz).
Gimnaștii vor fi însoțiți de antrenoarea Mădălina Cioveie, asistenta medical Petra Teleman și de arbitrele Alina Drăgan și Cristiana Spînu. Șefa delegației este Maria Fumea, membru al Comitetului Executiv al FIG.
Pentru veteranul Gabriel Bocșer, (lansat în marea per­formanță de la LPS Cetate Deva ca și o mare parte dintre colegii săi din delegația pentru mondiale) este a doua participare la Jocurile Mondiale. În 2017 a câștigat medalia de argint la Grup alături de Andreea Bogati, Dacian Barna, Marian Broței și Lucian Săvulescu.

Partajează această știre

Lasă un răspuns