Ediția din acest an a tradiționalei competiții naționale de gimnastică aerobică (cea de-a 23-a din istoria concursului) s-a bucurat de o participare numeroasă, cei 117 gimnaşti reprezentând 11 cluburi din țară fiind prezenți la startul probelor din program.
De asemenea au evoluat la Deva și componenții loturilor naționale de juniori ai României cei care vor participa la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Baku (Azerbaidjean).
La debutul întrecerilor din acest an a Cupei Cetății a fost prezent și Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului, care s-a aflat la Deva pentru a participa la o altă competiție sportivă, a dorit să îi salute personal pe gimnaștii veniţi la Deva, a asistat la câteva evoluții din programul competiției și a oficiat două festivități de premiere. Este o premieră, deoarece în istoria competiției devene e prima ediție la care participă ministrul de resort care a fost însoțit de mai mulți demnitari, printre care menționez prezența europarlamentarului Iuliu Wincler și a doamnei Vetuța Stănescu, deputat în Parlamentul României.
Lupta pentru locurile de pe podiumul acestei ediții a fost spectaculoasă și datorită faptului că organizatorii -LPS Cetate Deva cu sprijinul DJTS Hunedoara, a sponsorilor , al federației și ai Primăriei din Deva, au asigurat pentru cei mai buni, medalii, diplome, tricouri și cupe răsplătind astfel pe cei care au reușit să obțină rezultate în clasamentele de la probele din competiție.
Perechea Daria Mona/ Daniel Anton, care a reprezentat LPS Cetate Deva s-a clasat pe locul secund în proba perechilor mixte de la categoria a II-a, iar la individual Daniel Anton a încheiat pe un onorant loc III.
Mirela Frîncu (componentă a lotului național de junioare) reprezentantă a clubului devean s-a clasat pe locul II în clasamentul probei individuale de la categoria I, unde Claudia Barna s-a clasat pe locul IV iar Raluca Bocșer pe locul V. La individual feminin categoria seniori Nicoleta Patrichi a câștigat medalia de argint, clasându-se pe locul II în timp ce trio-ul Raluca Bocșer/Claudia Barna/Ionela Bunea s-a clasat pe locul III.
Am menționat că la ediția din acest an au fost prezenți la Deva componenții lotului național de juniori care au avut astfel o bună posibilitate de a-și prezenta exercițiile cu care vor evolua la Campionatele Mondiale de la Baku. Perechea Daria Alexandra Mihaiu (legitimată la LPS Cetate Deva) și Augustin Branda au reușit o evoluție bună cu care au șanse la o clasare pe podium la mondiale ca și colegii lor Larisa Șuiu/Vlad Siminea. Junioara Claudia Ristea a avut un exercițiu notat cu 20.700, cea mai mare notă din concurs și poate câștiga o medalie la Baku.