Fotbal: LPF a anunţat data când începe campionatul din Liga 1

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit data când va fi reluat campionatul din prima ligă de fotbal. Decizia a fost luată după video-conferința cu reprezentanții celor 14 cluburi membre. La această videoconferință au fost, de asemenea, invitați și s-au alăturat discuției, Orlando Nicoară – director general EAD, deținătorul drepturilor media pentru Liga 1 și Emilian Hulubei –  preșe­dintele AFAN.

Ordinea de zi a acestei întâlniri, comunicată în prealabil cluburilor de către LPF, a abordat mai multe teme, cele mai multe legate de reluarea sezonului competițional, de problemele financiare provocate de întreruperea acestuia, de provocările apărute, pe cale de consecință, în mana­gementul actual al cluburilor membre LPF.
S-a luat în calcul scenariul reluării meciurilor în Liga 1, începând cu data de 5 iunie, oferind echipelor trei săptămâni de pregătire în prealabil, din data de 16 mai, odată cu expirarea celei de a doua stări de urgență, decretată în țara noastră, obiectivul principal fiind disputarea tuturor meciurilor din ediția 2019/ 2020 a campionatului, dar decizia finală se va anunța după discuția cu oficialii Federației Române de Fotbal
Planul este ca jucătorii să înceapă pregătirea la mijlocul lunii mai și să aibă o perioadă de trei săptămâni să se antreneze înainte de reluarea sezonului. Mai sunt și alte prevederi importante.
Echipele primesc încă o lună pentru a depune actele necesare la obținerea licenței și s-a găsit și o soluție pentru jucătorii ale căror contracte expiră la finalul lunii mai sau iunie.
Reprezentanții cluburilor din Liga 1 și cei din sindicatul jucătorilor profesioniști, AFAN, au stabilit să înainteze către FRF un pachet de măsuri și propuneri de modificări regulamentare, care să permită cluburilor membre ale LPF și FRF să poată prelungi contractele jucătorilor până la finalizarea ediției de campionat actuale, în această situație aflându-se 36% din jucătorii profesioniști legitimați la cluburile membre LPF.
Cei prezenți la această întâlnire au identificat două planuri majore de acțiune, respectiv protejarea econo­mică a jucătorilor prin primi­rea la timp a remunerațiilor contractuale și totodată prin spriji­nirea procesului de reconversie profesională a foștilor fotbaliști care după încheierea activității vor fi angajați de către cluburi pentru a folosi experiența acumulată de către aceștia.

Partajează această știre

Lasă un răspuns