Cu o civilizație impresionantă și tradiții de mii de ani, Japonia este țara în care legătura indisolubilă dintre om și natură este reflectată prin modul de viață. Doar așa se explică frumusețea, suplețea și mai ales longevitatea femeilor japoneze, care niciodată nu-și arată vârsta reală. Cum reușesc acest lucru, vom vedea în cele ce urmează.
Stilul de viață
Bucătăria japoneză și stilul de viață activ al femeilor japoneze poate fi un răspuns. Hrana japoneză se bazează pe principiile sănătății și longevității. Tocmai de aceea, japonezii aleg alimentele în funcție de beneficiile lor, și nu după gust, potrivit romaniatv.
Ceaiul verde – Matcha
Se obține prin măcinarea frunzelor de ceai verde, consumându-se în cantități mari. Pe lângă că este deosebit de gustos, are o mulțime de beneficii. Fiind bogat în antioxidanți, care neutralizează radicalii liberi și încetinesc îmbătrânirea, acesta ajută și la scăderea în greutate, detoxifiază în mod natural organismul, reducând riscul bolilor de inimă și a cancerului.
Potrivit cercetătorilor, care au efectuat un studiu în anul 2006, s-a ajuns la concluzia că adulții japonezi, care consumă cantități mari de ceai verde, prezintă un risc mai scăzut de deces, întrucât nu se confruntă cu boli cardiovasculare. De asemenea, acest studiu a mai arătat că, persoanele care beau zilnic cinci căni de ceai verde, au o rată a mortalității cu 25% mai mică, potrivit adevarul.ro.
Prospețimea alimentelor
Este un lucru deosebit de important pentru japonezi. Porțiile mici și mâncarea ornamentată demonstrează frumusețea naturală a alimentelor. De asemenea, metodele corecte de preparare a alimentelor și utilizarea ingredientelor sănătoase sunt foarte importante în bucătăria japoneză. Aici se gătește la abur, pe grill, mâncarea fiind servită și crudă, pentru a se evita consumul excesiv de uleiuri. Astfel de metode de preparare permit păstrarea gustului, dar și a substanțelor nutritive din alimente.
Ora mesei
Este foarte importantă la japonezi. De aceea, aceștia evită gustările dintre mese. În timpul mesei nu este admis televizorul și nu se fac alte lucruri. Se mănâncă lent, oferindu-se organismului timp pentru digestive, bețișoarele fiind o modalitate excelentă de a limita aportul de calorii, scrie sfatulpărinților.ro.
Alimentele fermentate
Sunt consumate în cantități mari în Japonia. Chefirul, kombucha, varză murată, miso, tempeh și kimchi sunt doar câteva dintre acestea. Potrivit specialiștilor, fermentația ajută bacteriile bune din intestine și descompune alimentele, ajută digestia, ducând astfel la scăderea în greutate. Totodată elimină toxinele periculoase și metalele grele din țesuturi, susțin cercetătorii.
Fructele de mare
Sunt consumate în combinație cu orez sau fidea. De asemenea, macroul, tonul, somonul și creveții sunt foarte apreciați în bucătăria japoneză.
Consumul de pește
Se pare că poporul japonez consumă cel mai mult pește din întreaga lume – una dintre cele mai sănătoase surse de proteine. Pa lângă pește, mai consumă orez în cantități uriașe, aproape la fiecare masă, precum și soia sau legume (life.ro).
Porțiile mici
Fac parte din obiceiurile japoneze, oamenii de aici preferând să mănânce din farfurii mici. Astfel că, fiecare fel de mâncare este pus în farfurioara sa, controlul porțiilor fiind foarte important pentru ei. Și cum farfuriile lor sunt mici, porțiile sunt și ele mult mai mici. scrie eva.ro. În felul acesta se previne supraalimentarea și consumul ridicat de calorii. Mai mult decât atât, există o zonă în Japonia unde oamenii se ridică de la masă după ce se simt sătui în proporție de 80 la sută, potrivit life.ro.
Dulciurile
Femeile japoneze consumă foarte rar dulciuri. Poate aici este și secretul înfățișării pe care o au. După mâncare consumă fructe proaspete, nu deserturi pline cu zahăr. Dulciurile japoneze, servite în cantități mici, conțin foarte puțină făină și alte ingredient calorice. Farfuriile pentru dulciuri sunt, de asemenea, mici.
Mersul pe jos
Este un exercițiu deosebit de util pentru o siluetă perfectă. De aceea, atât femeile cât și cât bărbații merg foarte mult pe jos. Un astfel de obicei pe lângă că îmbunătățește sănătatea sistemului cardio-vascular, duce la bună dispoziție, eliminând stresul.
Artele marțiale
Sunt practicate aici, atât de bărbați, cât și de femei, care țin la silueta lor. Pentru că, astfel de exerciții măresc rezistența organismului, ajutând totodată la constituirea puterii musculare și flexibilității.
Băile în izvoare termale
Reprezintă o practică obișnuită în Japonia, întrucât temperatura și mineralele din apă au un efect benefic pentru sănătate și prelungesc viața, potrivit kiloremedii.ro.