Elevii claselor a VIII-a ai Școlii Gimnaziale ,,Nicodim Ganea” Bistra au beneficiat în acest an școlar de ore suplimentare la limba și literatura română dar și matematică în vederea creșterii promovabilității la examenul de Evaluare Națională.
Aceste ore suplimentare au putut fi realizate în cadrul unui proiect cofinanțat de Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, POCU/827/5/2/ – Reducerea numărului de comunități marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din zona rurală și orașe cu o populație de până la 20.000 locuitori prin implementarea de măsuri/operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.
Partenerii din cadrul Proiectului C.R.E.D. – Comunitate-Responsabilitate-Educație-Durabilitate sunt: Comuna Bistra, Asociația PAKIV România și Școala Gimnazială ,,Nicodim Ganea” Bistra.
Rolurile și responsabilitățile școlii în cadrul proiectului sunt prevăzute la ”Intervenții în domeniul educației”:
- Sprijin pentru reducerea riscului de părăsire timpurie a școlii
- Sprijin pentru reducerea părăsirii timpurii a școlii prin programe de tip ,,Școala după școală” și programe care promovează activitățile extracurriculare.
,,Mă bucur că împreună cu colegii din Primărie și cu ceilalți parteneri implicați în acest proiect am reușit să obținem finanțare pentru ca elevii noștri să fie cât mai bine pregătiți pentru examenul de evaluare națională. Le mulțumesc pentru interesul acordat și pentru implicarea activă în educația elevilor din comuna noastră, tuturor factorilor care au făcut posibil acest proiect prin care sunt alocați 1.033.215,26 de lei pentru Școala Gimnazială ,,Nicodim Ganea” din Bistra”. Rolul administrației locale în creșterea calității educației este important”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.
Acest proiect se derulează pe o perioadă de 18 luni și a demarat pentru elevii din clasa a VIII-a, din luna iunie a anului școlar curent. În acest proiect vor fi implicați în total 125 de elevi din ciclul gimnazial care vor beneficia atât de sprijin educațional cât și de mese calde și suport financiar.
ProiectulCRED se adresează copiilor proveniți din familii dezavantajate al căror venit net pe membru de familie nu trebuie să depășească suma de 893 de lei.
Pentru administrația publică locală din comuna Bistraeducația copiilor este prioritară. De aceea, edilul Traian Gligor spune că va fi accesat orice proiect și finanțare care vizează educația elevilor și implicit un act de învățământ care duce la o pregătire cât mai bună a copiilor din comuna Bistra pentru viață, pentru un viitor mai bun.
Parteneriatele strategice în acest domeniu reprezintă un mod de implicare activă a administrației din comuna Bistra în realizarea unei educații de înaltă performanță și o investiție în copii, pentru că aceștia sunt viitorul comunității și a societății noastre.