Compania E.ON Energie România a instalat până în prezent circa100 de puncte de încărcare publice și privatepentru mașinile electrice,prin proiectul E.ON Drive. Stațiile sunt în majoritate rapide,cu o putere de 50 kW în curent continuu și permit încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în 30-40 de minute, în funcție de capacitatea acesteia și modelul mașinii.
Cele mai multe puncte de încărcare sunt în București și în regiunea Moldovei, dar și în alte locații din țară, acestea fiind prezentate interactiv prin intermediul platformei online E.ON Drive(harta stații) sau prin aplicația mobilă E.ON Drive (disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS).Soluția E.ON de electromobilitate se adresează atât persoanelor fizice, cât și clienților business, printre aceștia regăsindu-se în principal companii care activează în domeniul HoReCa, real estate și din industrie.
„Pentru noi mobilitatea electrică este mai mult decât un concept sau un pas inovativ în tehnologie. Este încă o dovadă a felului în care contribuim la protejarea mediului înconjurator și la un viitor verde”, a declarat Claudia Griech, Director General Adjunct E.ON EnergieRomânia.
Anul acesta numărul sesiunilor de încărcare prin intermediul aplicației E.ON Drive a depășit 2.200, aproximativ 33,3 de MWh fiind utilizați prin intermediul punctelor de încărcare E.ON. Spre comparație, această cantitate de energie ar permite parcurgerea a peste 180.000 de km şi reducerea concomitentă a unor emisii de CO2 de circa 25 tone.
Totodată, în baza unui parteneriat încheiat luna trecută cu Hubject, toate punctele de încarcare E.ON Drive vor fi integrate până la sfârșitul anului în platforma interoperabilă de Roaming Hubject (hubject.com), cea mai mare rețea de stații din lume, ceea ce va facilita călătoriile pe distanțe lungi.
E.ON Drive este prima soluție la cheie dedicată posesorilor de mașini electrice, clienți rezidențiali, business sau municipalități, și a fost lansată în România în anul 2018. Soluția, este disponibilă pe site-uleondrive.ro și include pachete de echipamente dar şi servicii care să răspundă nevoilor specifice pieţei e-mobility.
Printre beneficii se numără suportul din partea specialiştilor, montajul și punerea în funcțiune gratuite, mentenanţă pe perioada contractuală, stație la schimb cât timp stația este în service, asistență 24/7, sistem de monitorizare și control de la distanță, sistem de facturare ce oferă posibilitatea de amortizare a investiției.
Utilizatorii potreîncărca vehiculele folosind aplicația mobilă cu același nume,E.ON Drive, lansată înanul 2019.Aceasta include numeroase facilităţi, între care o hartă interactivă pentru vizualizarea staţiilor de încărcare din apropiere, dar şi pentru călătoriile planificate, posibilitatea de a porni sesiunea de încărcare direct din aplicaţie, fără a avea un cont E.ON Drive, rezervarea staţiei de încărcare, acces la informaţii detaliate cum ar fi: tipul de conector, puterea staţiei, disponibilitate sau preţul pe unitate de încărcare şi, foarte important, opţiunea de a plăti uşor şi sigur, direct de pe telefonul mobil.
E.ON oferă posibilitatea de încărcare, fără înregistrare, printr-o singură plată cu card bancar la un preț de 1,34 lei/unitate de încărcare pentru încărcarea lentă în curent alternativ și 1,9 lei/unitate de încărcare pentru încărcarea rapidă în curent continuu.
Prin înregistrare, clienții își alimentează în sistem prepaid “portofelul virtual” cu suma de 150 lei, sumă pe care o utilizează pentru efectuarea sesiunilor de încărcare la stațiile E.ON Drive. Astfel, clienții companiei beneficază de tarife preferențiale de 1,2 lei respectiv 1.7 lei/unitate de încărcare.
La nivel european E.ON opereaza peste 10.000 de puncte de incarcare în 10 țări europene, numărul încărcărilor fiind de peste 2 milioane anual.