S-au finalizat lucrările de extindere a expoziţiei istorice în aer liber „Drumul Corvinilor” amplasată în municipiul Hunedoara, pe b-dul Traian. Celor 59 de panouri montate anul trecut li s-au adăugat alte 43, în aceleaşi condiţii grafice şi de aceleaşi dimensiuni (1,9 m/ 3 m, cu panouri despărţitoare înalte de 2,5 m şi late de 1,4 m).
Astfel, povestea Corvinilor (una dintre cele mai importante familii nobiliare la nivel european, în Evul Mediu) este completată cu alte episoade interesante dar şi cu alte legende despre Castelul Corvinilor – cel mai spectaculos şi bine conservat obiectiv istoric medieval din România.
„Succesul pe care l-a avut prima variantă a expoziţiei Drumul Corvinilor ne-a determinat să dezvoltăm acest nou punct de atracţie al Hunedoarei. De fiecare dată când treci prin zona în care au fost amplasate primele 59 de panouri, vezi persoane de toate vârstele, localnici sau turişti, oprindu-se şi parcurgând poveştile expuse pe scurt, sub formă de text şi imagini. Este cea mai mare expoziţie de acest fel din Transilvania. Ea reprezintă o modalitate suplimentară de a promova oraşul, de a relata povestea extraordinară a familiei nobiliare de Hunedoara, dar şi de a aduce la cunoştinţa tuturor aspecte importante dar mai puţin cunoscute despre Castelul Corvinilor, Iancu de Hunedoara, Matia Corvin şi toţi ceilalţi membri ai acestei familii care şi-a pus amprenta nu doar asupra istoriei României ci şi asupra istoriei întregului continent. Pe lângă faptul că această expoziţie în aer liber este, de fapt, o lecţie de istorie agreabilă şi accesibilă tuturor menită să consolideze conştiinţa locală şi mândria de a fi hunedorean, ea îmbunătăţeşte considerabil şi aspectul zonei.”, explică primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Acum, expoziţia istorică în aer liber are o lungime totală de aproximativ 500 de metri (de la staţia de autobuz din zona Bucegi până la intersecţia bulevardului Traian cu b-dul Mihai Viteazu).