.

Destinaţie de week-end: Cetatea Mălăeşti

Destinaţie de week-end: Cetatea Mălăeşti

Judeţul Hunedoara se numără printre primele din ţară în ceea ce priveşte potenţialul turistic. Cele două capitale: Sarmizegetusa Regia şi Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Parcul Naţional Retezat, Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului, staţiunile Geoagiu Băi şi Vaţa, Castelul Corvinilor sau Cetatea Devei, sunt doar câteva dintre reperele care ne îndeamnă să vizităm acest colţ de ţară.

Desemnată recent staţiune turistică de interes local, comuna Sălaşu de Sus este recunoscută pentru peisajele de o frumuseţe aparte, dar şi pentru gastronomia locală. Ea poate reprezenta una dintre soluțiile bune pentru petrecerea zilelor libere în natură, mai ales că vremea permite acest lucru.

Aerul curat, așezările cochete, gastronomia ofertantă și amabilitatea oamenilor sunt ingredientele de bază ale unei excursii reușite la poalele Retezatului.O primă oprire ar putea  fi Cetatea Mălăești, unde ghid ne va fi Ramona Socaci.

“Ce este de apreciat e faptul că Mălăeşti este singura cetate din Țara Hațegului, care are un tun donjon restaurat. Le transmitem turiștilor care vor vizita cetatea că îi așteptăm cu tot felul de activități și le oferim tot ceea ce le lipsește în zonele urbane: liniștea, peisajul verde, ozon, aer curat. Se vor simți vizitând comuna Sălașu de Sus ca într-o stațiune, pentru că suntem stațiune turistică de interes local”, spune ghidul nostru.

Administrația locală a identificat potențialul pe care-l reprezintă turismul și susține dezvoltare a activităților care țin de acesta: cetatea Mălăiești, gastronomia locală și vestiții vișlii de Sălaș, care nu mai au nevoie de nicio prezentare.

“Turiștii care ne trec pragul, pe lângă pensiunile care sunt puse la dispoziție, unitățile de cazare și bucatele care sunt tradiționale, virșli de Sălaș, avem traseele turistice care traversează comuna de la est la vest şi de la sud la nord, poteca tematică, cascada, Cetatea Mălăiești. Pe lângă virșlii de Sălaș, avem produsele tradiționale care se prepară în gospodăriile populației, începând de la dulcețuri și terminând cu sângerete, slănină, caltaboșul și toate celelalte”, explică primarul comunei Sălașu de Sus, Ioan Vlad.

Accesul spre comuna Sălașu de Sus se realizează din DN66 Simeria-Petroșani, pe un drum județean asfaltat care duce spre centrul de vizitare al Parcului Național Retezat de la Nucșoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate