Cum scapi de anxietate? Şapte trucuri pe care le poţi aplica

Ca să aprofundăm acest subiect, în primul rând trebuie să înțelegem că între frică și anxietate există o
diferență fundamentală. Frica este stimulată de factori exteriori care ne pun în pericol integritatea fizică sau de altă natură. Atunci când suntem anxioși, creierul “convinge” corpul că este în pericol, chiar dacă acest pericol nu este unul real.

Dacă ai ajuns să citești acest articol, înseamnă că ești o persoană anxioasă sau că cineva drag ție se confruntă cu această problemă. Astfel, știi că stările de anxietate pot influența considerabil calitatea vieții.
Astăzi vreau să vorbim des­pre trucuri pe care le poți aplica din intimitatea casei tale, pentru a ameliora simptomele neplăcute cu care trebuie să te confrunți.
1. Bea 3 căni de ceai de mușețel pe zi. Desigur, niciun exces nu este de dorit, de aceea, acest obicei este recomandat în zilele în care anxietatea îți dă bătăi de cap. Mușețelul conține apigelină și luteolină, două substanțe care acționează direct asupra simptomelor anxietății.
2. Folosește uleiuri
esențiale. Cele mai eficiente uleiuri se pare că sunt cel de lavandă și cel de vanilie. Masaj, băi aromate, inhalații, alege metoda cea mai la îndemână pentru tine.
3. Adaugă în dietă alimente care conțin L-lysine. S-a observat că persoanele care își suplimentează alimentația sau care iau suplimente pe baza acestui aminoacid esențial au un nivel de stres și anxietate mult mai scăzut. Ex:carne roșie, pește, fasole.

4. În zilele însorite, fă o pauză de 15 minute, pentru a te plimba în soare. Astfel îți vei lua porția zilnică de vitamina D, care s-a demonstrat că ajută în caz de depresie și stări de anxietate. De asemenea încearcă pe cât posibil să fii înconjurat de verdeață. Un studio japonez arată că 20 minute de plimbare prin pădure reduce nivelul hormonilor de stres conside­rabil mai mult decât o plimbare comparabilă, într-o zonă urbană.
5. Fă zilnic minim 20 de minute de exercițiu fizic. Chiar dacă ideea de a ieși să alergi în parc sau de a merge la sală îți generează anxietate, poți opta pentru exerciții de Yoga, din intimitatea casei tale.
6. Fă băi fierbinți, în sare Epson. Sulfatul de magneziu din săruri reduce anxietatea și presiunea sanguină. Cu această ocazie poți adăuga și uleiurile esențiale de lavandă și vanilie.
7. Fii atent/ă la obiceiurile alimentare. Cafeina, alcoolul și zahărul adăugat cresc posibilitatea de a devein anxios. Deficiențele de magneziu, vitamina B12 și zinc au fost asociate cu niveluri ridicate de anxietate. Studiile arată că există o legătură directă între sănătatea florei intestinale și sarea noastră de bine. Încearcă să eviți dieta de tip fast food si alimente semipreparate și să introduci în planul alimentar ingredient bogate în probiotice: iaurt grecesc, murături în sare, chefir, brânză, oțet de mere, lapte bătut, măsline verzi. Consumă acizi grași Omega 3. Anumite studii arată că Omega 3 ajută la scăderea nivelului de hormoni de stres. Ex: ton, somon, semințe de in, nuci. Consumă de asemenea alimente bogate în triptofan. Acest aminoacid se transformă în serotonină la nivelul sistemului nervos. Serotonina are efect eufori­zant, combate stresul, fiind asociată cu starea de bună dispoziţie. Ex:carnea de curcan, de pui, de vita, peşte, lapte, unt, iaurt, oua, brânză, orez brun, nuci, fructe- în special banane, dovleac, caise, prune, fructe uscate (smochine, curmale, stafide, prune), fructe oleaginoase (nuci, alune pădure), seminţe-de susan, de dovleac, de floarea-soarelui, legume-soia (tofu), fasole, mazăre, spanac, linte, varză, conopidă, ţelină, ceapă, cartofi (dulci), tomate. Nu e foarte greu nu-i așa? Te provoc să fii micul tău cercetător și să pui în aplicare fiecare aspect discutat astăzi. Multă sănătate și fericire!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate