Cum ne protejăm părul în anotimpul cald?

Pentru a ne păstra frumusețea podoabei capilare este important să ne protejăm, mai ales în anotimpul cald, când factorii externi ne pot afecta în mod deosebit. Și cum vara razele ultraviolete sau clorul din piscine afectează negativ structura firelor de păr, trebuie să știm când și cum să acționăm.

Decolorarea părului
Se produce în special din cauza căldurii emanate de soare și razele ultraviolete, care pot deteriora proteinele din firele de păr, ceea ce duce la decolorarea acestora.

Clorul și sarea de mare
Adăugate în apa ştrandurilor sau a piscinelor distrug uleiurile de protecţie ale scalpului, astfel se instalează mătreaţa, iar vârfurile firelor de păr se despică. De asemenea, sarea din apa mării contribuie la degradarea sau decolorarea părului, chiar şi a celui natural, care îşi pierde luciul şi devine casant.

Pentru a ne proteja culoarea
Specialiștii ne sfătuiesc să purtăm o pălărie cu borul lat, atunci când ieşim din casă. Aceasta rămâne cea mai bună armă de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete. Tot pentru protejarea culorii, de fiecare dată când îl expunem la soare, vom aplica pe lungimea lui un spray protector termic, similar cu cel folosit atunci când îl întindem cu placa.

Vopsirea părului
Nu este recomandată în timpul verii. Asta pentru că vopseaua va accentua procesul de deteriorare și uscarea firelor de păr. În cazul în care se apelează totuși la vopsirea părului, trebuie evitată plaja cel puțin două săptămâni.

Șamponul
Pentru a înlătura eficient impuritățile și alte substanțe care afectează firele de păr, specialiștii recomandă ca o dată pe săptămână, să se folosească un șampon purificator, antirezidual. Și cum vara părul are tendința de îngrășare, dermatologii recomandă să nu se facă spălarea în exces și să se folosească un şampon care absoarbe sebumul, după care, să se aplice balsamul obişnuit, evitându-se pielea capului.

Fixativul
Este și el o problemă, întrucât substanţele pentru coafare accelerează îngrășarea părului pe timp de vară, îmbâcsindu-l suplimentar. Mai mult decât atât, părul se subțiază și se rupe mai ușor.

Înainte de a intra în piscină
Părul se va umezi. Asta pentru că, un păr uscat va absorbi o cantitate foarte mare de soare sau clor din apa ba­zinului. Și cum este obligatoriu să se facă duș înainte de a intra în piscină, se poate pune un balsam hrănitor pe toată lungimea părului, apoi părul se clătește bine.

Măștile naturale
Aplicate măcar o dată pe săptămână, redau părului prospeţimea şi îl hrănesc. Astfel că, uleiul de măsline, mierea, uleiul de argan, vitamina A uleioasă şi vitamina E sunt ingrediente cu proprie­tăţi excelente de hidratare.

Vârfurile despicate
Sunt inestetice și trebuie tunse la începutul verii, mai ales dacă se observă că părul are tendințe de electrizare. Tunsul se va repeta la jumătatea verii, mai ales că va crește mai repede în această perioadă.

Uscarea naturală a părului
Pentru a se evita degra­darea, este bine să fie evitat uscătorul de păr sau peria electrică. De asemenea, mă­car o dată pe săptămână se va renunța la placa electrică. Dacă părul se electrizează, se vor aplica 2-3 picături de ulei de arhgan pur sau ser antielectrizant.

Băile cu apă fierbinte
Sunt periculoase pentru scalp întrucât îndepărtează uleiurile naturale protectoare care previn deshidratarea iri­tațiile, descuamarea și despicarea părului. În schimb, băile cu apa călduță spre rece sunt singurele recomandate, mai ales în perioada sezonului cald, când soarele afectează deja pielea și părul din punct de vedere termic.

www.click.ro
https://bodygeek.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns