Lucrările de reabilitare și modenizare la Școala Primară ,,Nicodim Ganea” cu clasele I-IV – Centru din comuna Bistra continuă și în acest an.
Constructorii lucrează acum la zidurile de protecție antifoc, la clădirea în care va fi amplasată central termică, la refacerea sistemului de încălzire și montarea tâmplăriei interioare.
Următoarea etapă a proiectului presupune în general lucrări de finisare și amenajare interioară.
,,Lucrările au avansat bine. Mă bucur că am reușit să obținem finanțare pentru reabilitarea și modernizarea acestei școli. Este necesar să investim în infrastructură. Doar așa putem crea pas cu pas condițiile necesare pentru confortul și educația elevilor noștri. Vom accesa și în continuare fonduri pentru infrastructura de educație din comuna noastră. Copiii noștri merită totul”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.
Proiectul „Reabilitare, modernizare și extindere Școala cu clasele I-IV, comuna Bistra”, subprogramul Modernizarea satului Românesc, domeniul: realizarea/extinderea/reabilitarea/ modernizarea/dotarea unităților de învățământ preuniversitar, respective creșe, grădinițe, școli generale primare și gimnaziale, licee, colegii naționale, grupuri școlare, școli profesionale, școli postliceale, unități de învățământ special de stat, precum și alte unități de învățământ preuniversitar, înființate potrivit legii este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Lucrările la acest obiectiv de investiții au demarat în luna septembrie 2020. Administrația public locală este de părere că lucrările la această școală se vor finalize până la începerea noului an școlar. De această investiție vor beneficia 120 de elevi și cadrele didactice.
Valoarea totală a acestei investiții este de 547.744,76 lei la care s-au adăugat și costurile suplimentare generate de condițiile de obținere a avizului de la ISU.
De când au început lucrările de reabilitare și modernizare a acestei unități de învățământ, o parte dintre elevii de la Școala Primară au învățat în săli de clasă puse la dispoziție în incinta Școlii Gimnaziale ,,Nicodim Ganea”, iar o parte dintre elevi au învățat în sistem online din cauza măsurilor impuse de pandemie.
Cu fonduri europene, guvernamentale, de la bugetul local sau din alte surse, primarul Traian Gligor este hotărât să dezvolte infrastructura educațională a comunei Bistra.
Clădirile, sălile de clasă, laboratoarele şi dotările, într-un cuvânt, infrastructura educaţională, constituie elemente vitale ale mediilor de învăţare din şcoli. O infrastructură de bună calitate conduce la îmbunățățirea predării, a rezultatelor școlare ale elevilor, la reducerea abandonului şcolar, pe lângă alte multe beneficii.
Infrastructura de educație și formare reprezintă un factor esențial al procesului educațional, care are efect direct asupra elevilor.
/